RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Виїзд з України: кого та з яким паспортом пропускають на кордоні

Для перетину державного кордону українцям необхідно мати закордонний паспорт, який також допомагає легалізуватися в інших країнах.

Про це розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко у коментарі виданню "Українська правда".

Хочу наголосити, що перетин кордону відбувається згідно з постановою уряду номер 57, де в тому числі вказано перелік документів, за якими можна перетинати державний кордон, та додам, що такого паспортного документа, як внутрішній паспорт не передбачено. Водночас у перші Тижня на кордоні спостерігалася гуманітарна катастрофа, коли тисячі людей штурмували кордон, сервісні центри не працювали, люди не мали можливості оформити належні документи, тоді приймалося рішення про пропуск громадян або за внутрішніми документами, або іншими документами, за якими можна було ідентифікувати особистість” – розповів він.

Демченко пояснив, що стосовно осіб, які виїжджають з регіонів, де ведуться бойові дії, прикордонники можуть приймати окреме рішення, якщо такі люди не мають закордонного паспорта. Проте наголосив, що це завжди – винятки, рішення щодо яких приймаються, залежно від ситуації.

Крім того, представник ДПСУ нагадав, що внутрішні українські паспорти не є підставою для легалізації в інших країнах, бо порадив покладатися на документ для виїзду за кордон.


У період дії військового стану виїзд дітей до 16 років можливий у супроводі одного з батьків, бабусі, дідуся, повнолітнього брата, сестри, мачухи, вітчима або інших осіб, уповноважених одним з батьків письмовою заявою, засвідченою органом опіки, без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків та за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України) або ID-документу.

Нагадаємо, раніше стало відомо про те, що Німеччина змінила рівень соцзахисту біженців .