RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

24 червня

Всі новини

Росія все ще має ресурси: у Міноборони попередили про небезпеку нових ракетних ударів

Російська Федерація використала в Україні близько половини ракет, які були в неї. Разом з тим вона має потужності та деякий запас комплектуючих для виготовлення нових.

Нова військова допомога Україні та загроза наступу на Київ: онлайн подій війни 9 травня

Про це заступник міністра оборони Ганна Маляр заявила в ефірі національного телемарафону.

Коментуючи дані британської розвідки, згідно з якими у країни-агресора суттєво скоротилася кількість високоточних боєприпасів, вона сказала:

"Потрібно просто зрозуміти, це виключно ми говоримо про цифри. Ми також оголошували, що, за нашими даними, там більш ніж половина ракет уже запущено. І цифри називали, скільки там ракет - близько 2 тисяч. Але в цих цифрах важливо розуміти, що у РФ є ресурс для того, щоб воювати далі, адже (минув – ред.) невеликий строк”.

На думку чиновниці, якщо говорити про виробництво ракет, то Росія має ресурс комплектуючих, закуплених ще до запровадження санкцій. Тому якийсь час РФ зможе їх виробляти.

Маляр наголосила, що противник не зможе відновити витрачені ракети за кілька місяців. Але на якийсь час Росія ще ракетами забезпечена.

Нагадаємо, увечері 9 травня Росія завдала двох ракетних ударів по Одеській області. За попередньою інформацією, сили протиповітряної оборони збили одну із ворожих ракет.