RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Чому перемога України важлива для всього людства: відомий історик назвав 10 причин

Американський історик, професор Єльського університету та один із найвідоміших і найкращих знавців історії Східної Європи та Росії Тімоті Снайдер назвав 10 причин, через які перемога України у війні з Росією важлива для всього людства.

Про це він говорив під час промови на запрошення Київського Форуму Безпеки, пише "Дзеркало тижня".

1. Перемога України – це єдиний шлях досягнення миру (на думку Снайдера, це найбільш фундаментальна причина)

За словами історика, перемога України – єдиний шлях закінчення війни. Перемога Росії призведе до подальшої російської агресії. Перемога України на полі бою змусить РФ зрозуміти, що переговори у її інтересах.

2. Перемога України важлива для безпеки регіону

Українська перемога дуже важлива і для народів країн Балтії, для Польщі, Румунії, Молдови, щоб російська агресія не досягла успіху.

3. Немає жодного іншого способу захистити українських громадян, окрім перемоги України

Снайдер наголосив, що єдиний шлях убезпечити 40 мільйонів українців – це припинення війни, а єдиний шлях припинення війни – це перемога України.

4. Перемога України є дуже важливою для захисту демократії

Україна — це демократія, яка є нестерпною для Путіна та російського режиму. Тому ще одна причина, чому важлива перемога України – захист демократії.

5. Українська перемога важлива для демократичних країн загалом

Якби Росія виграла цю війну, це була б величезна перемога для всіх сил, що протистоять демократії, для всіх, хто хоче повалити демократію шляхом насильства. Перемога України – це перемога тих, хто вірить у закон.

6. Перемога України — це перемога держави, яка традиційно вважалася периферійною та колоніальною по відношенню до сили, яка вважала себе центром та імперією

"Оскільки зараз йде імперська війна, в якій лідери Росії стверджують, що українського народу та української держави не існує, перемога України важлива для захисту базового принципу: всі нації рівні, а держави заслуговують на повагу. Іншими словами, перемога України — ще один поштовх до постімперіалістичного. світу", - сказав Тімоті Снайдер.

7. Пам'ять про Другу світову війну

За словами професора, для Путіна уроки Другої світової війни це те, що потрібно більше війни, і це прочитання не може перемогти. Війна України з російськими окупантами – можливість захистити такі цінності, як толерантність до відмінностей, важливість верховенства права та плюралізм, важливість співпраці між демократіями.

8. Перемога України дуже важлива для майбутнього Росії

Поразка у цій війні важлива у тому, щоб Росія стала нормальною країною, у якій російські інтереси важливі її керівництва. Поразка на полі бою стане кроком уперед для Росії такого типу, де громадяни можуть думати про майбутнє без імперіалізму.

9. Україна є величезним виробником продовольства для решти світу

У нинішній війні ми бачимо, як Росія експропріює українське продовольство та блокує постачання українських сільгосппродуктів світу. Якщо війна так продовжуватиметься, людям в Африці та по всьому світу загрожуватиме нестача їжі та політична нестабільність. Перемога України та відновлення світової торгівлі дозволить запобігти цьому.

10. Перемога України допоможе не лише українцям, а й усьому світові сконцентрувати увагу на майбутньому

"Якби українці не боролися, якби капітулювали, наше майбутнє, майбутнє демократій було б зараз дуже похмурим. Українці своєю боротьбою дають іншим демократіям час. Думаю, треба використати цей час, щоб подумати про майбутнє", - наголосив Тімоті Снайдер.

Він додав, що перемога України показує, що індивідуальні вчинки важливі, люди можуть брати на себе відповідальність, межі можливостей ширші, ніж прийнято вважати, а події, які можуть статися в майбутньому, "можуть бути кращими, ніж ми думаємо. Україна та українська перемога вказують нам цей шлях".

Раніше в мережі опублікували символічне фото, зроблене на параді в Москві 9 травня, яке пророкує Росії чорне майбутнє.