RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Більше не сестри: на кордоні України, Білорусі та Росії приберуть відомий монумент

На кордоні України з Білоруссю та Російською Федерацією у Сеньківці Чернігівської області ліквідують монумент "Три сестри". Вже розпочато відповідну процедуру.

Про це повідомляє пресслужба Чернігівської ОДА у Facebook.

Зазначається, що прибрати пам’ятку історії місцевого значення, присвяченого "дружбі народів" трьох країн України, Білорусі та РФ - доручив керівник обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус.

Так, в обласній адміністрації підготують пакет документів для зняття з обліку даного об'єкта. Для дотримання усіх вимог законодавства документи направлять у Міністерства культури та інформполітики.

Тільки після того, як монумент знімуть з обліку - відбудеться демонтаж споруди.

Монумент височіє на пагорбі, на потрійному прикордонному стикові, має три пілони з гербами Білоруської РСР, РРФСР, Української РСР, які обвиває бронзове кільце.

Його спорудили у часи Радянського Союзу, у серпні 1975 року. Споруда уособлювала "дружбу білоруського, російського та українського народів". Відтоді щороку в останню суботу червня там відбувався Міжнародний фестиваль слов'янських народів "Слов'янська єдність". Захід у 2016-му уперше не відбувся, наступного року його провели в російському місті Клинці, а 2018-го - у місті Вітка (Білорусь).

Раніше ми писали про "Пушкінопад" в Україні, у кількох містах уже демонтували пам'ятники російському поетові.

Також "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти варварськи руйнують пам'ятники архітектури в Україні. До пошкоджених та знищених історичних будівель у Чернігівській області увійшли Катерининська церква, яку звели у 1715 році, та Воскресенська церква у селі Лукашівка.