RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Німеччина передала Україні партію озброєння: що ще готується до відправлення

Протягом останніх двох тижнів Німеччина поставила Україні озброєння для боротьби з російською армією, яка намагається захопити нашу країну.

Про це пише Spiegel.

Німеччина передала Україні:

  • 2450 одноразових ручних протитанкових гранатометів RGW-90,
  • 1600 ручних протитанкових гранатометів DM22,
  • 3000 протитанкових мін DM31.

Постачання озброєння підтвердили в українських урядових колах. Україна замовила та сплатила протитанкові гранатомети RGW-90, яке у Бундесвері називають Matador, безпосередньо у німецького виробника. Протитанкові міни, мабуть, надходять із запасів Бундесверу.

Берлін передає в Україну переважно протитанкову зброю, зокрема мільйони боєприпасів різного калібру та вибухівку. У списках є 15 одиниць зброї для знищення бункерів.

Разом з тим сім сучасних артилерійських систем, які Німеччина обіцяла Києву, будуть передані Україні не раніше липня. У той же час Бундесвер уже готує українських солдатів працювати з САУ Panzerhaubitze 2000.

Відкладаються й анонсовані постачання зенітних танків "Гепард". Причиною називається те, що для них дуже мало боєприпасів, і їх доводиться шукати по всьому світу.

Як повідомляв "Апостроф", західні партнери виділять значні суми на озброєння для України, щоб допомогти їй протистояти агресії Росії. Вони підуть на ракети для Javelin та важке озброєння.