RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Встромили український прапор у "Путіна": на вершині в Киргизстані альпіністи підняли наш прапор

У Киргизстані на вершині у гірській системі Тянь-Шань на "Піку Путіна" альпіністи встановили прапор України. Синьо-жовтий стяг замайорів майже одразу після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомляє "Апостроф".

Відео з українським прапором на вершині виклали у Twitter.

"Якщо у світі існує Пік П*тіна і український прапор, то їхня зустріч неминуча. Хулігани якісь занесли та повісили, уявлення немає, хто", – написав автор відео.

Як виявилося, на пік синьо-жовтий прапор принесла пара альпіністів - хлопець та дівчина. Вони три роки тому виїхали з Росії у Киргизстан, де більшість часу проводять у горах.

23 лютого вони тільки-но повернулися із чергового походу та заснули, на ранок дізналися про війну в Україні. Альпіністи мали багато знайомих з України, частина з яких тепер - тероборонівці чи волонтери. Ще вони водять групи у гори і серед них - дуже багато українців. Тому коли постало питання, який прапор встановлювати (за традицією на вершині встановлюють стяг), то взяли прапор України.

Український прапор взяли у посольстві України, ідею підняти стяг над "Піком Путіна" запропонував консул.

Пік Тянь-Шаня у Чуйській області Киргизстану назвали іменем президента РФ у 2011 році, коли тамтешній президент здружився з Росією.

Сама гора – не популярна, вийти на неї доволі складно. Парі довелося підніматися 10 годин.

Свій вчинок не афішували, а місцевим кажуть, що прапор встановили невідомі, оскільки у Киргизстані чимало налаштованих за так звану "спецоперацію" людей, але якщо стяг приберуть, то підуть встановлювати знову.

На початку війни у Киргизстані відбулися мітинги як на підтримку України, так і за Росію, та згодом влада їх заборонила. Таким чином, Киргизстан вирішив дотримуватися нейтралітету.

Піднявши прапор над "Піком Путіна", альпіністи висловили свою позицію щодо війни та підтримали своїх друзів з України.

Нагадаємо, нещодавно британський рокер Yungblud під час концерту потужно підтримав Україну, солідарність з нашою країною продемонстрував ще один британський виконавець - Гаррі Стайлс. Він під час свого концерту в Нью-Йорку вийшов на сцену з прапором України.