RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Відправили в Україну на забій: WSJ пояснила масову загибель путінських генералів

На Донбасі 5 червня було ліквідовано генерал-майора ЗС РФ Романа Кутузова. Американський письменник Девід Каплан пояснив, чому в Україні масово гинуть російські генерали.

Про це він міркував у своїй статті, опублікованій WSJ.

Письменник зазначив, що структура та дії російської армії у війні в Україні розкривають радянський спосіб мислення президента Росії Володимира Путіна.

"Російські збройні сили, яких Путін направив в Україну, навряд чи мали сержантський корпус. Це не мало великого значення для найманців та підрозділів спеціального призначення, які брали участь у невеликих війнах Путіна", - пише він.

Таким чином, у російській армії немає проміжної ланки між солдатами та офіцерами, яку має займати старшинський склад. Через це вищому командуванню доводиться самому вести війська у бій.

"Ось чому було вбито так багато російських генералів: замість того, щоб залишатися в тилу, керуючи широкомасштабними діями, як у західній армії, вони були спрямовані на фронт і тому вразливі", - пише Девід Каплан.

Він додав, що армія, яка є продуктом західної демократії, децентралізує прийняття рішень, тоді як армія, яка є продуктом радянської системи, цього не робить.

Як повідомляв "Апостроф", за словами колишнього співробітника Служби безпеки України та експерта Українського інституту майбутнього Івана Ступака, ліквідація російських генералів в Україні є сильним деморалізуючим фактором. Крім того, на заміну цим командирам прийдуть віддані режиму, але не перевірені в бою люди, що може суттєво погіршити становище РФ у цій війні.