RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Відпочинок під час війни: чи працюватимуть цього року дитячі літні табори

У 2022 році через війну в Одесі та області не працюватимуть літні табори та наметові містечка, у тому числі і на базах шкіл. Оздоровлення може бути лише там, де безпечно – у західних областях.

Про це в ефірі Українського радіо.Одеса розповів директор департаменту освіти та науки Одеської ОВ Олександр Лончак.

За словами чиновника, якщо у дітей буде бажання, то для них організовуватимуть групи та відправлятимуть до Закарпаття та Чернівецької області.

Один з організаторів таборів, представник центру "Експедиція" Олексій Чорний зазначив, що відпочинок у таборах та парках дійсно доведеться переносити на західну частину України:

"Зокрема, зараз розглядаємо місце в каньйоні Дністра біля Івано-Франківська. Плануємо, що це буде наметовий табір із різними видами спортивних активностей: каякінг, сап серфінг, страйкбол. Ну і ще багато дітей втратили годувальників, тому в цьому проекті буде ще певна соціальна навантаженість – це відпочинок таких дітей”.

Відпочивати зможуть діти з усієї країни, головне щоб вони були самостійними та мали досвід відпочинку без батьків:

"Зазвичай ми організовуємо трансфер із великих міст України: Київ, Одеса, Дніпро і був Харків. Я думаю, зараз це вже не актуально, я думаю, там немає діток у Харкові. Але можна і самостійно приїхати, все залежить від можливостей батьків".

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповів про те, як діти відпочиватимуть влітку в умовах війни.