RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Виграли у війні за борщ, переможемо і у війні за Україну: реакція соцмереж на рішення ЮНЕСКО

Український борщ тепер у списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, яка потребує термінової охорони. Таким є рішення Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини. Мережу заполонили коментарі українців та веселі меми з фотожабами на відповідне рішення.

"Апостроф" публікує частину реакції мережі.

Зокрема, розкритикували спікера МЗС РФ Марію Захарову, яка зверхньо сприйняла новину про приналежність борщу виключно Україні, назвавши це - "київським націоналізмом". Мовляв, хумус і плов визнано національними стравами кількох народів, а в Україні "українізації піддається все".

Міністр культури та інформполітики України Олександр Ткаченко наголосив, що офіційно борщ тепер український та під охороною ЮНЕСКО, однак Україна із задоволенням ділитиметься його рецептами зі всіма цивілізованими державами, битва за борщ виграна.

Заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова повідомила у Twitter, що український борщ дерусифіковано.

Рішення члени Комітету ухвалили 1 липня на п’ятому позачерговому засіданні, наголосивши, що український борщ виконує функцію соціальної інтеграції та згуртованості, яка служить об'єднанню народу України, незалежно від віку, статі чи походження.

Раніше ми писали, що Київ потрапив до топ-5 Instagram-міст світу: столицю згадали майже 22 мільйони разів.