RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Всесвітній день поцілунків: історія свята та найцікавіші факти

У середу, 6 липня відзначається Міжнародний день поцілунку – його святкують у більше, ніж в 60 країнах світу, у тому числі й в Україні.

"Апостроф" розповідає історію свята та публікує цікаві факти про поцілунки.

Всесвітній день поцілунку виник наприкінці 19 століття у Великобританії, а близько двох десятків років тому свято було затверджено ООН і отримало статус міжнародного. Ідея полягає в тому, щоб нагадати людям, як приємно цілувати своїх коханих, адже часто, за буденними справами більшість забуває про задоволення, яке раніше приносило радість.

Поцілунок є одним із популярних і доступних способів вираження людських емоцій. В залежності від контексту і деталей виконання може виражати широкий спектр почуттів. Ця дія може виражати почуття любові, пристрасті, прихильності, поваги, привітання, дружби і удачі, і багатьох інших. В цілому, поцілунок став загальним вираженням любові у багатьох культурах в усьому світі і виражає позитивні і ніжні почуття однієї людини до іншої.

Цікаві факти про поцілунки

В кінці XX століття з'явилася ціла наука "філематологія", яка займається вивченням поцілунку і його впливу на людський організм. Науковці довели, що люди, які люблять цілуватися, живуть в середньому на 12 років довше, ніж ті, хто не люблять цього заняття. Але це далеко ще не всі плюси приємного дійства.

***

Поцілунок полегшує больові відчуття, впливаючи на організм, як анестетик.

***

Американець А. Е. Вольфрам з Міннесоти за 8 годин поцілував 8001 людину 15 вересня 1990 року під час фестивалю, що проходив в його штаті. Таким чином, він примудрявся цілувати нову людину через кожні 3,6 секунди.

***

Перший поцілунок на екрані показали у 1896 році – виконавцями стали Мей Ірвін і Джон, вони цілувалися протягом 30 секунд, а ролик отримав назву "Поцілунок".

***

Поцілунки позитивно впливають на нервову систему людини і допомагають легше переносити наслідки стресових ситуацій. Тривалий акт ніжності пригнічує гормони, що викликають втому, стрес і знижує артеріальний тиск.

***

Поцілунок в губи нормалізує кислотність, і зменшує ризик виникнення карієсу.

***

Під час пристрасного поцілунку, який триває не менше 20 секунд, ефективно спалюються калорії і поліпшується обмін речовин удвічі. Одна хвилина такого контакту рівносильна 500-метровій пробіжці.

***

Найдовший поцілунок було зафіксовано 14 лютого 2013 року – пара з Таїланду встановила світовий рекорд, безперервно цілуючись 58 годин 35 хвилин і 58 секунд.

Раніше ми публікували список головних свят липня в Україні.