RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Омлет стане "золотим": яйцям в Україні загрожує стрімке подорожчання

Із серпня в Україні можуть сильно подорожчати курячі яйця до 40 гривень за десяток через різке зменшення їхнього виробництва. У гіршому випадку така ціна протримається до весни 2023 року.

Про це повідомив аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Світлана Литвин у коментарі "Україна 24" під час національного телемарафону "UAРазом" .

"Приблизно із серпня почне зростати ціна на курячі яйця. І вона може досягти піку, який ми спостерігали у лютому – близько 40 грн за десяток. Ця ціна, ймовірно, триматиметься до наступної весни, якщо ситуація кардинально не зміниться і не збільшиться промислове виробництво", - сказала вона.

Виробництво яєць рекордно поменшало майже на 25% порівняно з 2020 роком. Востаннє подібне було приблизно 20 років тому. Це пов'язано з подорожчанням вирощування курей, оскільки значно зріс у ціні корм.

Нагадаємо, щоб боротися з інфляцією в країні, Нацбанк України на початку червня підняв облікову ставку, її можуть знову підняти, якщо зростання цін не сповільниться до 15%. Продукти за червень подорожчали ще більше порівняно із травнем – на 3,2%.

Читайте також матеріал "Апострофа": В очікуванні гіперінфляції: як зростуть ціни в Україні до кінця року