RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 червня

Всі новини

Повістку вручили незаконно: як довести в суді і на що звернути увагу

Під час загальної мобілізації в Україні, повістки військовозобов'язаним вручають у різних місцях, у тому числі в церкві, і це є законним. Однак, варто звертати увагу на те, як вона заповнена і хто її вручає, порушення деяких правил щодо цього можуть стати аргументом у суді, якщо громадянина намагаються притягнути до відповідальності за ігнорування повістки.

Про це повідомив юрист Станіслав Борис у коментарі DW.

За його словами, неправильно заповнений чи вручений цей документ можна оскаржити у суді.

Хто може вручати повістку

Вручати такий документ військовозобов'язаному українцю можуть працівники територіальних центрів комплектування, органів місцевого самоврядування, керівники підприємств та установ. Однак повістка не має законної сили, якщо її вручають самовільно співробітники поліції або "тероборонівці".

Що має бути зазначено у порядку денному

У документі обов'язково має бути зазначена інформація куди, коли і навіщо громадянин має з'явитися. Якщо чогось із цього не прописано у повістці, то документ вважається недійсним.

"Якщо повістка вручена неуповноваженою особою чи містить не всі необхідні реквізити, аргументи з цього приводу можна надавати в суді в разі притягнення до адміністративної чи кримінальної відповідальності", - сказав Борис.

Нагадаємо, викладач математики у Хмельницькому Юрій Ерметов, який має інвалідність, отримав повістку у військкомат.