RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Як правильно садити пекінську капусту: головні методи та догляд

Пекінська капуста завойовує все більшу все більшу популярність серед українських городників через своє ніжне та соковите листя, яке використовують для салатів.

Коли посадити і як доглядати цю культуру, розповідає “Апостроф”.

Посадка пекінської капусти

Розсаду пекінки висаджують у 2 строки: навесні 15-20 квітня та влітку з 20 липня по 10 серпня. У відкритий ґрунт сіянці краще перевалювати разом із грудкою землі, оскільки пошкодження кореневої системи ця рослина переносить дуже важко і може не прижитися.

Культуру не можна висаджувати на грядки, де росла капуста. Пекінка відмінно росте після моркви, часнику, цибулі чи картоплі.

Догляд за пекінською капустою

Поливати пекінську капусту потрібно рясно холодною водою. Якщо погода тепла та суха, це слід робити раз на 2-3 дні, під час дощів – раз на тиждень. Сильні та затяжні дощі дозволяють взагалі відмовитися від поливу.

У південних регіонах в сильну спеку ця культура потребує щоденного зволоження, навіть якщо бувають сильні зливи. А загалом необхідність у поливі потрібно визначати за вологістю ґрунту, не даючи йому пересихати.

Пекінка п'є багато води, і на відміну від білокачанної капусти, полив не рекомендується припиняти навіть перед збиранням урожаю.

При підсиханні верхнього шару землі не слід нехтувати розпушуванням ґрунту, оскільки перезволоження та відсутність у кореневої системи доступу до кисню призводить до різних гнилій. Розпушувати потрібно на глибину 2-4 см, щоб не зачепити коріння.

Нагадаємо, у другій половині липня українці можуть посадити на своїх городах багато культур, які можуть дати добрий урожай.