RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Туризм в Україні під час війни: де можна і не можна ходити в ліс та відпочивати біля води

У багатьох областях України навіть під час війни стартував туристичний сезон, однак у небезпечних регіонах діють обмеження на відвідування лісів, водойм та туристичних об’єктів.

Про те, де можна відпочити цього літа, розповідає "Українська правда".

Як пояснили у Державному агентстві розвитку туризму, відносно безпечними вважаються центральні та західні регіони країни. Проте там діють певні обмеження.

Центр України

У Києві та області діє заборона на відвідування лісів та зелених зон поза межами житлових масивів.

У Черкаській області дозволений відпочинок біля водойм, але тільки тих, які визначено військовою адміністрацією. Працює п'ять пляжів: три комунальні та два приватні. Під забороною - відвідування лісів.

У Полтавській області також діє заборона на відвідування лісів. Можна купатися, однак без жодних плавзасобів, якщо не в рамках спортивних змагань.

У Житомирської області на певних територіях дозволене збирання ягід, грибів та лікарських рослин. Під забороною території, за 20 кілометрів від лінії державного кордону з Білоруссю та місцевостей, що були під окупацією.

Діє заборона на відвідування заповідників області. Закрито водойми біля об’єктів критичної інфраструктури. Заклади культури в області працюють тільки ті, які мають укриття. Також є заклади, які організовують онлайн-екскурсії чи виїзні заходи.

У Вінницькій області туристичні об’єкти працюють у звичному режимі, згідно зі своїми графіками. Відкриті водойми, окрім тих, що поблизу критичної інфраструктури, біля прикордонної зони. Діє заборона на відвідування лісів.

Південь України

У Миколаївській області теж стартував туристичний сезон в умовах воєнного стану. Відкриті для відвідування лісові урочища "Лабіринт", "Василева пасіка", "Грушівка", "Лівобережжя", за умови дотримання правил пожежної безпеки. Тоді як під час високої пожежної небезпеки ходити у ці місця заборонено. Усі пропозиції бізнесу потрібно погоджувати з військовими.

Захід країни

На Волині через межування з білоруським кордоном - під забороною відвідування лісів.

У Рівненській області, окрім деяких територій, дозволено ходити в ліси, збирати ягоди. Під забороною відвідування північних частин шести територіальних громад: Локницької, Зарічненської, Висоцької, Миляцької, Старосільської та Березівської.

У Львівській області дозволено ходити в ліс, однак заборонено в’їжджати туди на транспорті. Виняток - лісовим масивом пролягає транзитний шлях, їзда на велосипеді. Розпалювати багаття дозволено виключно у відведених для цього місцях. Дозволені сплави на байдарках та катамаранах на водоймах. Купатися і засмагати дозволено на пляжах, які перевірили та рекомендували рятувальники.

У Закарпатській області можна ходити в ліси, крім маршрутів у прикордонних частинах Ужанського національного парку та Карпатського біосферного заповідника. Заборонені польоти на одномоторних літаках.

В Івано-Франківській області можна відвідувати гори та ліси, проте на території курорту Буковель не можна кататися у лісах на джипах, квадроциклах, баггі, мотоциклах.

У Тернопільській області дозволене відвідування лісів, але заборонене розпалювання багаття. Працюють туристичні об’єкти. Дозволене відвідування водойм, однак для організації масових заходів потрібно отримати дозвіл від ОВА.

У Хмельницькій області працюють всі туристичні об’єкти. Дозволене відвідування лісів, однак не можна розводити багаття. Під забороною - в’їзд у ліси на транспортні, крім велосипедів.

У Чернівецькій області також працюють усі туристичні об’єкти, дозволене відвідування лісів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що сталося з цінами на житло в курортній Кирилівці під час окупації.