RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Вдаримо ворога нижче колін: військовий оглядач розповів про тактику ЗСУ щодо звільнення Херсона

Деокупація Херсонської області розпочнеться протягом 2-3 тижнів, і для цього ЗСУ обрали асиметричні шляхи для визволення регіону від російського війська. Українські військові скористаються своїми перевагами: високоточною зброєю та мобільністю.

Про це написав військовий оглядач і головний редактор сайту "Апостроф" Денис Попович.

За його словами, українська армія не використовуватиме методи минулого століття, якими активно воює країна-терорист Росія.

"З боку ЗСУ не буде танкових проривів. Навряд чи це буде концентрація сил на напрямках головного удару, масштабна артилерийська підготовка та інші елементи ведення бойових дій методами Другої світової війни. У цій парадигмі живе російська армія, такими методами досі воює саме вона. У нас немає для цього людського та матеріально-технічного ресурсу. "Гремя огнем - сверкая блеском стали", - це вже минуле сторіччя", - пояснив Попович.

Збройні Сили України мають перевагу у використанні високоточної зброї й успішній роботі диверсійних груп, за допомогою чого захисники знищують логістичні ланцюжки окупантів, склади з боєприпасами, мости, командні пункти, вантажівки з провіантом.

"Будемо просуватися вперед жаб'ячими стрибками - як робили це кілька років у "сірій зоні" Донбасу. Бити ворога не прямим ударом по пиці, а приховано, нижче колін, але так, щоб ноги підкосилися, щоб він сам знявся та пішов. Це не швидка історія, потрібно набратися терпіння і дочекатися результату. Але, напевно, результат буде, бо саме таким є наш метод", - наголосив військовий оглядач.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що військовий експерт оцінив шанси ЗСУ на визволення Херсона. Окупанти починають панікувати й терміново коригувати плани.