Наприкінці липня на грядках починають дозрівати баклажани, і рецепти страв із цим смачним овочем користуються особливою популярністю. Але "синенькі" використовують не тільки в сезон, але і взимку. Так, можна смачно запекти заморожені баклажани з сиром у томатному соусі.
"Апостроф" ділиться правильним рецептом заморозки, який позбавить баклажани гіркоти або водянистості.
Які баклажани заморожувати
Насамперед потрібно вибрати свіжі плоди, з м'якою і щільною шкіркою і зеленою плодоніжкою довжиною до 15 см. На "синеньких" не повинно бути тріщин, плям та інших пошкоджень.
Потрібно зазначити, що перед заморожуванням плоди слід обробити термічно, піддавши їх бланшуванню.
Як підготувати баклажани до бланшування
Слід нарізати плоди слайсами, смужками чи кубиками. Форма нарізки залежить від того, як їх планується використовувати після розморожування.
Щоб усунути гіркоту, потрібно присипати нарізані баклажани сіллю, а через 30 хвилин промити.
Бланшування
Підготовлені шматочки необхідно опустити в киплячу воду на 2-3 хвилини, після чого витягнути їх шумівкою і занурити в сильно охолоджену воду.
Після цих маніпуляцій овочі відкидають на друшляк, дають стекти воді та просушують на серветці.
Заморожування "синеньких"
І останній секрет – розкладіть баклажани на обробній дошці та помістіть у морозильну камеру на 10-20 хвилин. Це потрібно, щоб шматочки не злиплися.
Коли вони “схопляться”, настав час перекладати напівфабрикат у пакет чи контейнер для остаточної заморозки та зберігання.
Раніше ми розповіли про п'ять способів засушити та заморозити м'яту на зиму.