RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Точно не HIMARS: експерти рознесли черговий фейк росіян про трагедію у Оленівці

Американські аналітики спростували фейк про те, що українські військові вдарили ракетами HIMARS по колонії зі своїми військовополоненими в тимчасово окупованій Оленівці. Ушкодження від пожежі не притаманні принципу роботи американської реактивної системи залпового вогню.

Про це йдеться у свіжому звіті аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW).

У повідомленні аналітиків йдеться про те, що пропагандистські ЗМІ, які підтримує Кремль, показали відео слідчого ізолятора, де можна побачити пошкодження від пожежі. Але, зазначають експерти, після удару HIMARS ушкодження мали б інший характер.

Аналітики наголосили, що хоч російські пропагандистські ресурси і оприлюднили кадри фрагментів американських HIMARS, це не є точним доказом того, що їх виявили саме на території колонії, де перебували українські полонені.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в українській розвідці вважають, що вбивство українців у Оленівці організували найманці ППК "Вагнера" за особистим наказом Євгена Пригожина, не погодивши це з керівництвом Міністерства оборони РФ.

Нагадаємо, раніше український офіцер розповів про те, що оккупанти обстріляли колонію заради того, щоб приховати свої жахливі злочини, а також щоб зірвати майбутній обмін військовополоненими.