RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Як облаштувати город, якщо місця дуже мало: 9 цікавих лайфхаків

Виростити великий урожай навіть на маленькій присадибній ділянці чи на балконі цілком реально. Для цього потрібно знати лише певні секрети вдалої оптимізації рослин.

"Апостроф" зібрав дев'ять дієвих лайфхаків

Використання горщиків

Такий варіант передбачає висадку рослини не у відкритий ґрунт, а в горщики. Їх можна поставити не тільки на ділянці, а й на полицях чи стелажах.

Переносні клумби

Використання переносних клумб дозволить переміщати посаджені рослини, куди вам заманеться. Посадити городину можна і дачні тачки на колесах та ховати у разі спеки чи негоди. Таке рішення дозволить не носити важкі речі.

Посадка городини у різний час

Садити рослини із різними термінами посіву дасть можливість за один рік виростити кілька культур. Коли одні принесуть урожай, а інші ще лише дозрівають. Зокрема, можна посадити спочатку салат, а потім петрушку, адже він дозріває значно швидше.

Підбір "вдалого сусідства" рослин

Ранні овочі та зелень можна посадити біля чагарників. Доки останні не розрослися, можна встигнути зібрати врожай.

Компактні рослини

Потрібно садити оптимальні компактні кущі рослин: обирати штамбові сорти томатів, кущові кабачки, огірки. Також можна посадити в'юнкі рослини, які можна підв'язати, направивши вгору.

Вертикальні грядки

На невеликих ділянках цілком логічно використовувати принцип багатоярусної вертикальної грядки. Зокрема, так вирощують полуницю.

Використання підпірок

Можна пустити пагони витких рослин на стіну чи на дах технічних будівель. Кам'яні стіни під час нагрівання віддаватимуть частину свого тепла плодам. Наприклад, на даху можуть спокійно собі рости гарбузи та дині.

Ягідні кущі замість парканів

На ділянці можна садити багатофункціональні рослини, які даватимуть плоди та стануть природною огорожею. Зокрема, для цього підходить малина або ожина. Із винограду можна зробити альтанку.

Вічні грядки

Суть довгограючої грядки полягає у тому, що на місце вирваного коренеплоду можна посіяти насіння. Зокрема, так можна зробити із редискою.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як часто в спеку треба поливати огірки та помідори, щоб урожай не загинув.