RU  UA

ООН розвалиться: екс-співробітник Організації пояснив, що з нею не так

Організація Об'єднаних Націй перестала бути інструментом підтримання миру в усьому світі та розсипається на наших очах. Після перемоги України у війні з росією, на Організацію чекає доля Ліги Націй.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив політолог та колишній співробітник ООН Дмитро Васильєв.

"Я пропрацював в Організації Об'єднаних Націй 5 років і цю організацію трошки знаю зсередини. Я розумію, що вона навіть 20 років тому вже була менш ефективна, ніж у 1946 році. На жаль, сьогодні ООН виконує певні девелоперські функції. Тобто в них є дуже непогані гуманітарні проєкти, які вони можуть робити", – зазначив Васильєв.

Проте ООН створювалася як потужний світовий інструмент для підтримання миру та попередження війни. Сьогодні він не працює.

"На жаль, ми є свідками того, як на наших очах розсипається, по суті, Організація Об'єднаних націй. Так само, як Ліга Націй після Другої світової війни розсипалася, та була створена Організація Об'єднаних Націй як нове міжнародне утворення, після цієї війни росії проти України, після нашої перемоги, після перемоги проукраїнської коаліції, я думаю, буде порушене дуже серйозне питання про те, що ООН має відійти в історію. Має створитися на її теренах принципово нова організація, яка буде виконувати всі завдання, які стоять сьогодні перед світом. Я дуже сподіваюся, що в цій новій організації одним із основних питань буде питання ядерного роззброєння", – наголосив Васильєв.