RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Відразу вирішуються три проблеми: що посіяти на городі після збирання картоплі

Дачники розповіли, що робити з площею, після збирання картоплі, щоб підвищити її родючість, знизити ризик виникнення хвороб та прибрати шкідників. У цьому допоможе посів сидератів.

Про це пише "Белновости".

На картопляній ділянці з'являються бур'яни та шкідники. Бур'яни краще відразу закладати в ґрунт, щоб не виснажувати його. Також родючості допоможе гній, компост чи мінеральні добрива. Шкідники також утворюють ризик різних захворювань на площі. З цим усім впоратися можна одним махом – посіяти сидеральні рослини відразу після збирання картоплі.

Городники попереджають, що якщо на даній ділянці сіяти наступного року капусту, редьку, редиску чи руколу, то краще не садити такі сидерати, як гірчиця, редька олійна, ріпак, оскільки вони з одного сімейства. Крім того, не можна садити люпин, кормовий горох та віку перед квасолею, горохом та сочевицею.

Озима культура жито дуже добре бореться з різними шкідниками та захворюваннями на ділянці, а також підживлює ґрунт. Але наступного року у недосвідченого дачника жито може стати бур'яном, якого буде складно позбутися.

Також корисний помічник - овес. Але він гине у заморозках, а потім не зможе усунути проблеми наступної весни.

"Овес пригнічує розвиток парші, що корисно, якщо картопля кілька років росте на одному місці. Але якщо є проблема з дротяником, то від вівса краще відмовитися, тому що шкідник любить цю культуру не менше, ніж картопля", - уточнюють аграрії.

Вони радять садити відразу кілька сидератів: овес, горох та фацелій. Головне, щоб вони змогли витримати холод.

Нагадаємо, у вересні буде кілька періодів із сприятливими датами, коли на городі можна посадити різні культури.