RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Як правильно доглядати за садом восени та отримати здоровий урожай: поради садівникам

Головна заповідь садівника звучить як "не нашкодь", тому що цілком можна "передати куті меду", узявшись за окультурення ділянки восени, готуючи його до весни.

"Апостроф" зібрав поради, які допоможуть уберегти сад та його господаря від зайвої роботи, одночасно зберігши врожайність дерев.

Азотні підживлення

Садівники-початківці, начитавшись про користь азоту, не економлять його восени, рясно удобрюючи все навколо. Він корисний, але водночас провокує зростання зеленої маси. Тому чагарники та дерева після азотних "процедур" починають бурхливо рости, замість того, щоб формувати на молодих пагонах деревину перед морозами.

Повна відсутність підгодівлі

В осінній період саду потрібен калій та фосфор. Останній стимулює коренеутворення, яке відбувається саме восени, коли температура опускається. Калій відповідає за правильне визрівання деревини, в результаті чого дерево йде на зимівлю "утепленим".

Недостатня обробка

Саме зараз, восени, сад особливо піддається атакам хвороб та шкідників. Тому слід не забути придбати відповідні біопрепарати та добре обробити дерева від паразитів.

Перекопування

Від розпушення приствольних кіл, нібито для насичення ґрунту киснем, насправді дуже страждають кущі, такі як аґрус та смородина, тому що у них коренева система поверхнева. І ніяке повітря вже не допоможе рослині, у якої знищено більшу частину коренів. З цим завданням цілком справляється мульчування.

Нагадаємо, раніше ми писали, як правильно посадити ядро волоського горіха восени .