RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Звільнено понад 30 населених пунктів, ЗСУ вклинилися в глиб оборони ворога: зведення Генштабу на 10 вересня

Станом на ранок 10 серпня, на 199-ту добу повномасштабного вторгнення Росії в Україну, ЗСУ звільнили або взяли під контроль понад 30 населених пунктів, які тимчасово захопили раніше російські окупанти у Харківській області. На окремих напрямках наші захисники вклинилися в оборону противника на глибину до 50 кілометрів. Продовжується знищення ворожих складів боєприпасів.

Про це повідомляється у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

"Загалом, за останні дні, понад тисячу квадратних кілометрів української території звільнено від окупантів", - наголосили у повідомленні.

Українська авіація також здійснила 33 удари по ворожим скупченням рашистів та їхньої техніки. Зокрема, знищено склад боєприпасів та зруйновано майже 25 опорних пунктів та місць скупчення живої сили і військової техніки. Водночас ліквідовано на різних напрямках два ворожих безпілотники та керовану авіаційну ракету.

Ракетні війська та артилерія завдали ураження 18 ворожим пунктам управління різного рівня, районам зосередження російських військових, засобам ППО та радіоелектронної боротьби, артилерійським підрозділам та понад 20 складам з боєприпасами та паливо-мастильними матеріалами.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На деокупованих територіях України проводиться розмінування, відновлюється робота Національної поліції, підрозділи Нацгвардії проводять стабілізаційні заходи. За даними Генштабу, правоохоронці виявляють багато злочинів окупантів, а також готові до протидії провокаціям та проникненню диверсійно-розвідувальних груп.

Крім того, на деокупованих територіях мирним жителям надається негайна вся можлива допомога, тому що рашисти залишили купи металобрухту та зруйновану інфраструктуру, у тому числі значно пошкодили будинки цивільних людей.

Також українські захисники успішно відбили ворожі атаки у населених пунктах Зайцеве, Весела Долина, Соледар, Бахмут та Первомайське.

У свою чергу, ворог намагається встановити повний контроль над Донецькою областю, утримати тимчасово захоплені райони Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей. Загарбники ведуть повітряну розвідку, проводять заходи щодо покращення логістичного забезпечення своєї армії.

За минулу добу вони завдали 13 ракетних та 23 авіаційних удари по різним об’єктам України, зокрема пошкоджено інфраструктуру таких населених пунктів: Великі Проходи, Авдіївка, Невельське, Мар’їнка, Велика Новосілка, Нескучне, Вільне Поле, Полтавка, Малі Щербаки, Білогір’я, Тернові Поди, Благодатне, Сухий Ставок, Костромка та Безіменне.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Волинському та Поліському напрямках змін немає. На Сіверському напрямку російські війська завдали авіаударів по об’єктах цивільної та військової інфраструктури Славгороду та Великої Писарівки Сумської області.

На інших напрямках ворог задіяв танки, бойові машини, ствольну та реактивну артилерію для обстрілу військової та цивільної інфраструктури на таких напрямках:

  • На Харківському напрямку - Дмитрівка, Прудянка, Золочів, Соснівка, Дуванка, Уди, Липці, Перемога, Момотове, Борщова;
  • На Слов’янському напрямку - Слов’янськ, Долина, Краснопілля, Велика Комишуваха, Микільське, Дібрівне;
  • На Краматорському напрямку - Серебрянка, Крива Лука, Сидорове, Григорівка, Івано-Дар’ївка, Спірне;
  • На Бахмутському напрямку - Зайцеве, Миколаївка Друга, Весела Долина, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Яковлівка;
  • На Авдіївському напрямку ворог обстріляв із мінометів та ствольної артилерії Красногорівку, Авдіївку, Опитне, Водяне, Карлівку та Первомайське;
  • На Новопавлівському напрямку - Мар’їнка, Новомихайлівка, Микільське, Вугледар, Шевченко, Велика Новосілка, Богоявленка, Нескучне, Времівка;
  • На Запорізькому напрямку - Новоандріївка, Гуляйполе, Чарівне, Новосілка, Щербаки, Вільне Поле, Малинівка, Оріхів, Новопіль.
  • На Південнобузькому напрямку окупанти продовжили обстріли вздовж лінії зіткнення.
Також Генштаб зафіксував 36 вильотів ворожих безпілотників для розвідки.

Крім того, на тимчасово окупованих територіях Херсонської області вже надійшов сформований за національною ознакою підрозділ “кадирівців” до 1 300 людей, щоб посилити угрупування ворога.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Нагадаємо, у ніч на суботу, 10 вересня, українське ППО збило крилату ракету в Дніпрі.