Українці перед зимою можуть отримати виноградний сік, не використовуючи при цьому соковижималку.

"Апостроф" розповідає лайфхаки, якими українці можуть скористатится під час приготування напою.

Як отримати виноградний сік без соковижималки - спосіб №1

Треба роздавити виноградини, скориставшись або товкучкою, або м’ясорубкою. Якщо таких приладів немає - ягоди перетирають в руках та пропускають через сито чи марлю.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Покрокова інструкція:

  • Грона треба вимити, а ягідки відокремити від гілочок.
  • Викладаємо грона в марлю і видавлюємо руками в чисту місткість. Якщо якісно вичавити не вдалося - в макуху можна долити води та дати постояти, після чого повторюємо процедуру видавлювання.
  • Залишки перетираємо через сито або ставимо під імпровізований прес із каструлі з водою, завдяки чому ягідки віддадуть більше рідини.

В такому випадку ви отримаєте концентрований напій, який можна розбавити водою за пропорціями.

Як отримати виноградний сік без соковижималки - спосіб №2

Цей спосіб з проварюванням ягідок підійде, якщо ви хочете отримати виноградний сік для того, щоб закатати його у банки для тривалого зберігання.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Покрокова інструкція:

  • спершу треба вимити та просушити грона, та можна навіть не відокремлювати ягоди від гілок
  • заготівлю перекладайте у каструлю і заливайте водою: спочатку додавайте рідини небагато, через що сік вийде концентрованішим. Каструлю краще взяти трохи більше, ніж порція винограду, що вміщується, тому що при закипанні об’єм рідини може збільшитися у кілька разів
  • суміш доводимо до кипіння і даємо вирувати на повільному вогні не більше 20 хвилин. Залишаємо каструлю, щоб сік вистиг.
  • сито, друшляк або марлю ставимо на чисту тару і відкидаємо туди проварену масу. Даємо їй стекти та додатково віджимаємо руками або ложкою.
  • проціджений напій переливаємо назад у каструлю, розбавляємо водою, додаємо цукор та кип’ятимо ще кілька хвилин.

Раніше ми розповідали, як закрити на зиму смачну солянку з капусти з грибами.