RU  UA  EN

Понеділок, 25 листопада
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 42.85
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

25 листопада

Всі новини

Як отримати виноградний сік без соковижималки: два простих способи

Українці перед зимою можуть отримати виноградний сік, не використовуючи при цьому соковижималку.

"Апостроф" розповідає лайфхаки, якими українці можуть скористатится під час приготування напою.

Як отримати виноградний сік без соковижималки - спосіб №1

Треба роздавити виноградини, скориставшись або товкучкою, або м’ясорубкою. Якщо таких приладів немає - ягоди перетирають в руках та пропускають через сито чи марлю.

Покрокова інструкція:

  • Грона треба вимити, а ягідки відокремити від гілочок.
  • Викладаємо грона в марлю і видавлюємо руками в чисту місткість. Якщо якісно вичавити не вдалося - в макуху можна долити води та дати постояти, після чого повторюємо процедуру видавлювання.
  • Залишки перетираємо через сито або ставимо під імпровізований прес із каструлі з водою, завдяки чому ягідки віддадуть більше рідини.

В такому випадку ви отримаєте концентрований напій, який можна розбавити водою за пропорціями.

Як отримати виноградний сік без соковижималки - спосіб №2

Цей спосіб з проварюванням ягідок підійде, якщо ви хочете отримати виноградний сік для того, щоб закатати його у банки для тривалого зберігання.

Покрокова інструкція:

  • спершу треба вимити та просушити грона, та можна навіть не відокремлювати ягоди від гілок
  • заготівлю перекладайте у каструлю і заливайте водою: спочатку додавайте рідини небагато, через що сік вийде концентрованішим. Каструлю краще взяти трохи більше, ніж порція винограду, що вміщується, тому що при закипанні об’єм рідини може збільшитися у кілька разів
  • суміш доводимо до кипіння і даємо вирувати на повільному вогні не більше 20 хвилин. Залишаємо каструлю, щоб сік вистиг.
  • сито, друшляк або марлю ставимо на чисту тару і відкидаємо туди проварену масу. Даємо їй стекти та додатково віджимаємо руками або ложкою.
  • проціджений напій переливаємо назад у каструлю, розбавляємо водою, додаємо цукор та кип’ятимо ще кілька хвилин.

Раніше ми розповідали, як закрити на зиму смачну солянку з капусти з грибами.