RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

Всі новини

Окупанти під Торезом почали тренувати зеків: вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Українці 208-день борються проти російських окупантів за свободу та незалежність своєї країни. Ворог продовжує зосереджувати свої зусилля на повному захопленні Донецької області та розгорнули на окупованих територіях табору для тренування бойовиків, у т.ч, зеків.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України.

За добу противник завдав 4 ракетних та 9 авіаційних ударів, здійснив понад 11 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по військових та цивільних об'єктах на території України. Постраждала інфраструктура понад 24 населені пункти.

Окупанти використовують танки, артилерію та міномети за такими напрямками:

  • на Сіверському напрямку – в районі населеного пункту Миколаївка Чернігівської області;
  • на Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Івашки, Гоптівка, Гур’їв, Козачок, Козача Лопань, Кудіївка, Кам’янка, Стрілеча, Глибоке, Куп’янськ та Голубівка;
  • на Краматорському напрямку – Святогірськ, Райгородок, Серебрянка, Білогорівка, Соснове, Миколаївка, Богородичне, Пришиб та Григорівка;
  • на Бахмутському напрямку – Сіверськ, Верхньокам’янське, Роздолівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина, Одрадівка, Веселе, Виїмка, Миколаївка Друга, Нью-Йорк, Олександропіль, Юр’ївка, Розівка, Зайцеве та Яковлівка;
  • на Авдіївському напрямку – Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Костянтинівка, Авдіївка, Семенівка, Опитне, Карлівка та Первомайське;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках – Вугледар, Велика Новосілка, Білогірʼя, Новоандріївка, Малі Щербаки, Пречистівка, Новомайорське, Мирне, Дорожнянка, Нове, Вільне Поле, Степове, Мала Токмачка, Новояковлівка, Червоне, Залізничне, Малинівка, Павлівка, Гуляйпільське, Гуляйполе, Новопіль та Времівка.

На Південнобузькому напрямку противник здійснював обстріли по всій лінії зіткнення. Вогневого ураження зазнали понад 30 населених пунктів. Серед них Снігурівка, Широке, Благодатівка, Нововознесенське, Сухий Ставок, Миролюбівка та Ольгине.

На полігоні поблизу міста Торез, окупанти розгорнули тренувальний табір для підготовки особового складу, що прибув з місць позбавлення волі на доукомплектування підрозділів 1 армійського корпусу, що зазнали втрат під час бойових дій.

На тимчасово захопленій території Луганської області колаборанти та лояльні до окупантів місцеві жителі Білокуракінського та Троїцького районів, які активно співпрацювали з окупаційною владою, виїжджають на територію Російської Федерації. Із собою вони намагаються вивезти компромат у вигляді документів, що підтверджують їхню роботу на окупантів.

Раніше ми повідомляли, що у Херсонській області підрозділи країни-окупанта затиснуті між силами оборони України, які тримають вогневий контроль над переправами і транспортними артеріями через Дніпро та правим берегом.