RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

Обігрівачі можна замінити: топ-5 альтернатив на випадок важкого опалювального сезону

Українців попередили, що опалювальний сезон 2022-2023 років може стати дуже складним. У зв'язку з цим вже зараз варто задуматися над тим, як утеплити своє житло.

"Апостроф" розповідає про те, як можна підвищити температуру повітря у приміщенні, не використовуючи традиційних обігрівачів.

1. Тепловідбивні екрани та плівки.

Можна використовувати звичайне алюмінієве покриття, яке наноситься на теплоізольований матеріал. Встановлюють його за батареями, щоб теплова енергія, що генерується, не "губилася" просто так і не гріла підвіконня і ніші під ними.

2. Утеплення вікон та дверей.

Обов'язково потрібно подбати про те, щоб у дверях та вікнах не було щілин. У цьому допоможе спеціальна стрічка, яка продається у профільних магазинах. Утеплювати вікна та двері слід з кожного полотна. Також вікна традиційно утеплюють поролоном та монтажною піною.

3. Утеплення фасаду.

Найчастіше фасади утеплюють у багатоквартирних будинках із боку, де зазвичай дме вітер. Безумовно - це не бюджетний варіант, але такий вид утеплення здатний прослужити не один рік.

4. Утеплення під'їздів, дахів та підвалів.

У сучасних будинках встановлений тамбур та внутрішні двері. Другі двері відчиняються після того, як ви закриваєте зовнішню, щоб тепло не вийшло назовні. Також важливо перевірити дах та горище. Якщо вони будуть відкриті, то витягатимуть тепле повітря з під'їзду.

5. Додатковий котел.

Традиційно додаткові котли встановлюють у підвалі чи вулиці. При цьому вам заздалегідь потрібно розуміти, де ви братимете паливо, а також про місце, де його зберігатимете. Річ у тому, що тверде паливо потрібно зберігати в спеціальних приміщеннях, в яких підтримується вологість повітря, не вище 70%.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українцям розповіли про особливості такого обігрівального обладнання як газові котли.