RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Чи можна робити ремонт у будинку взимку: корисні поради

Якщо поставити запитання будь-якій людині, чи хоче вона робити ремонт взимку, більшість відповість негативно і віддасть перевагу літньому періоду. Ця думка має свої передумови, але чимало професіоналів дадуть зворотні рекомендації.

"Апостроф" розповідає плюси та мінуси зимового ремонту та які саме ремонтні роботи можна проводити у цей період.

Дійсно, не варто повністю виключати з планів ремонт будинку в холодний період, тому що в приміщенні навіть у січні мікроклімат практично не відрізняється від літнього. Також взимку з'являються ідеальні умови для діагностики можливих проблем, як-от відсутність утеплювача або скупчення вологи в прихованих місцях. Крім того, взимку, коли люди набагато рідше роблять ремонти, простіше викликати необхідних спеціалістів та можна отримати знижки.

Читайте також: Як утеплити квартиру до зими: 7 простих способів

В холодну пору можна замінити вікна, клеїти шпалери, ремонтувати меблі, фарбувати стіни та стелі. Власники дерев'яних будинків взимку можуть займатися інтер'єрними роботами, наприклад - освіжити дерев'яні елементи: молдинги, перила, двері, віконні рами. Тоді теплу пору року можна буде витратити на фасадні роботи.

Разом з тим, не можна забувати про важливі правила, яких потрібно дотримуватись, займаючись взимку ремонтом. Так, температура в будинку має бути не нижчою за 5 градусів зі знаком "плюс". У новобудовах, де ще не встигли запустити опалення, слід використовувати теплові обігрівачі.

Пластикові вікна не можна встановлювати, якщо температура знижується нижче -15 градусів.

Матеріали, які приносять з вулиці, мають відлежатися у приміщенні, нагрітися до кімнатної температури, після чого з ними можна розпочинати роботи.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, як утеплити будинок пінопластом. Утеплення фасаду пінопластом ідеально підійде для цегляних, дерев'яних, шлакоблочних будинків.