RU  UA

Це методи Росії: нардеп назвав причини масового обстрілу 10 жовтня

У понеділок, 10 жовтня, Росія здійснила одну з масових ракетних атак по Україні. Окупанти надійшли, бо це їхні способи змусити українців натиснути на свою владу та закінчити війну шляхом перемир'я.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив народний депутат України, секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ Роман Костенко.

Він зазначив, що росіяни шляхом завдання ракетних ударів хочуть зламати волю українців до перемоги, шантажувати їх, щоб вони натиснули на владу.

Читайте також: Чим Захід відповість на ракетний терор Путіна.

"Таким чином, завдаючи ударів по цивільній інфраструктурі, по критичній інфраструктурі, залякуючи, що попереду буде холодна зима, якщо ви не домовитесь, якщо не підете на наші умови, це було питання часу, коли вони це зроблять. Я думаю, що після того, як був підірваний Кримський міст, вони відреагували. Було б це на тиждень раніше, чи на тиждень пізніше, вони все рівно б це зробили – ми маємо це розуміти. Тому що оскільки вони не можуть нічого зробити з нашою армією, вони не можуть здолати наших захисників, вони намагаються такими терористичними методами битися проти цивільного населення і знищувати нашу цивільну інфраструктуру. Це Росія, і тут, я думаю, коментарів більше не потрібно. Це їх методи. Вони так завжди діють", - заявив Костенко.

Депутат додав: у нього складається враження, що у Кремлі відірвані від реальності.

"Можемо нагадати – коли вони утворили шабаш з начебто приєднанню наших територій до себе, а в той час ми в них відвойовували Лиман і наступали на інших напрямках, потім звільнили деякі території в Херсонській області. То я думаю, не вся інформація доходить до Кремля, вони там живуть в яких-то суцільних перемогах", - зазначив нардеп.

Він також наголосив, що "півмірами війну не виграти".

кщо буде можливість, треба буде ще бити, тому що, якщо ми цього не зробимо, під загрозою буде – як і є – Південь, і ми не зможемо його відвоювати. Тому це – звичайна стратегія. Коли хтось каже – давайте не будемо це робити, бо Росія буде відповідати, - ні. Півмірами війну ніколи не виграти. Якщо ми нація, яка хоче ствердитися, яка хоче стати суб’єктом, яка хоче залишитися суверенною державою, ми маємо воювати по-справжньому. Якщо в нас є можливість їх знищувати на їх території, потрібно це робити, і не потрібно нічого боятися. Зараз історичний момент, і зараз, якщо дамо слабину на ракети чи на їх якійсь атаки, другого шансу в нас не буде. Ще на сто років підемо в рабство", - резюмував Костенко.

Раніше радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк визначив, якою має бути відповідь світу на масштабний воєнний злочин країни-терориста Росії.