RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

Всі новини

ЗСУ готуються до штурму у двох напрямках: карта війни в Україні на 12 жовтня

Йде 231-а доба повномасштабної війни з російськими окупантами, українські війська відбивають атаки росіян у Донецькій та Херсонській областях. Крім того, ЗСУ, ймовірно, готуються до наступу на лінії поблизу Сватового та штурму на Півдні.

Такі висновки оприлюднив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Лінія Оскол - Кремінна

Україна зберігає інформаційну тишу про успіхи у цьому напрямі. Однак є дані, що ЗСУ просуваються у напрямку Сватового Луганської області та готуються до атак поблизу звільненого Лимана. На думку аналітиків, українські війська зможуть просунутися в глиб оборони противника.

На цьому тлі окупанти продовжують обстрілювати звільнені території Харківської області, в тому числі населені пункти поблизу Куп'янська.

Донбас

Активізувалися бої поблизу Бахмута. Крім того, росіяни намагаються прорвати оборону поблизу Авдіївки та Первомайського, а також на північний схід від Бахмута в районі Соледара. Проте ЗСУ успішно відбивають штурми росіян і не дають їм просунутися вглиб Донецької області.

Читайте також: І це тільки за ранок: на Миколаївщині збили дев'ять "шахідів"

Південь

Контрнаступ українських військ на Херсонщині сповільнився, але триває. Ймовірно, підрозділи ЗСУ перегруповуються, щоби посилити штурми.

При цьому українська армія тримає під вогневим контролем головні логістичні артерії ворога та атакує штаби та місця скупчення окупантів. Зокрема, йдеться про Антонівський міст у Херсоні.

Як писав "Апостроф", у Генштабі ЗСУ повідомили, що ворог продовжує спроби наступу на Бахмутському та Авдіївському напрямках, проте відчуває дефіцит озброєння та живої сили, через що просить у Білорусі військову допомогу. Водночас, Сили оборони України потужно захищають зайняті позиції і на деяких ділянках ведуть контрнаступ.