RU  UA

Підрив Кримського мосту: як позначиться на південному фронті для окупантів

На повне відновлення пошкоджень Кримського мосту, за словами російської влади, потрібно місяць-півтора. До цього часу можливі лише пасажирські, але не вантажні перевезення.

Про це розповів військовий експерт Андрій Риженко у ефірі Апостроф TV.

"Це дуже впливає на можливість посилення російського угруповання на півдні України та на доставку мобілізованих. Тому що багато мобілізованих доставлялися автомобільним транспортом або залізничним. Наразі вони змушені доставляти їх до Криму літаками", - зазначив він.

Але найсерйозніша проблема, за словами експерта, це - доставка бронетехніки, пального та боєприпасів для контингенту, що знаходиться на півдні України. А там перебуває більшість російських угруповань – близько 60 тисяч людей. І логістика для них зараз дуже порушена.

Читайте також: "Досить терпіти, треба відповідати": реакція пропагандистів РФ на підрив Кримського мосту

"Вони зараз дивляться на альтернативні шляхи поставок через окуповані території вздовж узбережжя Азовського моря. Але це все потрібно відпрацювати. А ось діючий ланцюг через Крим вибитий як мінімум на місяць-півтора, якщо там не буде виявлено серйозніших пошкоджень", - резюмував Риженко.

Як повідомляв "Апостроф", ФСБ звинуватила у вибуху на Кримському мосту начальника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова та його так званих "спільників".