RU  UA  EN

Вівторок, 18 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 червня

Всі новини

Активна мобілізація: у якому разі в Україні прискорять темпи призову

В Україні є можливості для призову на захист держави ще 500 тисяч військовозобов'язаних громадян, якщо буде потреба в цьому.

Про це йдеться в статті "Апострофа".

За даними оперативного командування "Південь", протягом дії воєнного стану в Україні на військову службу призвали близько 500 тисяч осіб. І в разі потреби можуть призвати ще таку ж кількість людей.

"Проблем немає, і, якщо буде необхідність додаткової мобілізації, впевнений, що проблем і не буде", - запевнив секретар РНБО Олексій Данілов.

Читайте також: Мобілізація студентів в Україні: що правда, а що – фейк

Конкретні потреби визначають у Генштабі Збройних Сил України, зокрема, скільки треба артилеристів чи операторів БпЛА з огляду на поточну ситуацію.

"Конкретну потребу в чисельності та представниках тих чи інших військово-облікових спеціальностей визначає Генштаб та ЗСУ. Вони відстежують та моніторять ситуацію у ворога, знають яку кількість людей мобілізує ворог, у які частини мобілізовані надходять, куди ці частини та з'єднання військ вирушають. У разі необхідності, Генштаб та ЗСУ збільшують чи коригують потреби в особовому складі", - сказав "Апострофу" член комітету ВР з питань нацбезпеки Сергій Рахманін.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Нова хвиля мобілізації: як зміниться призов до ЗСУ в листопаді