RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Переселенцям продовжили термін подання заяв на допомогу: що треба знати

В Україні переселенцям продовжили термін подання заяв на матеріальну допомогу на проживання. Звертатися в органи соціального захисту населення можна до 1 грудня 2022 року.

Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

Читайте також: Втрата роботи під час війни: хто має право оформити субсидію

У відомстві зазначають, заяви можна надсилати засобами поштового зв’язку, якщо такі заяви подавались через портал "Дія" до 30 квітня 2022 року, а допомога досі не одержана.

При цьому Мінцифри cформувало переліки таких внутрішньо переміщених осіб, якщо там буде вся вичерпна інформація, то органи соціального захисту населення призначать виплати за березень-квітень без особистого звернення. Інакше - потрібно додатково подавати інформацію, збережену на носіях, що підтвердить факт подання заяви в "Дії".

Також у Мінсоцполітики повідомили про те, що тероргани Національної соціальної сервісної служби вибірково перевіряють присутність переселенців за вказаною адресою. За відсутності упродовж 10 днів така особа має прибути в органу соцзахисту за місцем перебування на обліку для встановлення ідентифікації. Якщо цього не буде зроблено - виплати припиняться.

Раніше "Апостроф" писав, що в українців збільшилися шанси на одержання фінансової допомоги від міжнародних організацій. У роботу соціальної платформи "єДопомога" внесли важливі корективи.