RU  UA

Є проблеми: як відбувається евакуація людей із Херсона

Мешканці деокупованих територій Херсонщини можуть евакуюватися на зиму до інших регіонів, однак цей процес ускладнюється майже повною відсутністю мобільного зв'язку й слабким мобільним інтернетом: люди непоінформовані.

Про це в етері Апостроф розповів депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

За його словами, зараз у Херсоні залишилося близько 80 тисяч людей, з яких насамперед будуть евакуювати дітей, жінок і пенсіонерів у сусідні області, зокрема, у Миколаївську.

Читайте також: Гуманітарна допомога у звільненому Херсоні – де можна отримати

"Процес евакуації лише розпочався, але інформація, яка станом на вчора була на сайті Мінреінтеграції окупованих територій, номери телефонів (відповідав лише один номер) не дозволила людям масово записуватись на евакуацію. Зараз з'явилися нові номери, і ми зараз з'ясовуємо, чи можна додзвонитися", - сказав Хлань.

У зв'язку з тим, що російські окупанти знищили вишки, мобільного зв'язку в Херсоні майже немає, а мобільний інтернет дуже слабкий. Це створює проблеми з інформуванням населення.

Водночас у місто вже повертається життя: відновили роботу АТБ, Ощадбанк, Приватбанк, медичні установи, "швидка допомога", незабаром видадуть пенсії, запрацювала перша АЗС, прийшов перший потяг у Херсон. Також у всіх районах розгорнули пункти обігріву й центри роздачі гуманітарної допомоги.

Однак окупаційно-терористичне військо РФ не тільки намагалося відрізати херсонців від зв'язку, а ще й від електрики, води й тепла, знищуючи всі комунікації й заміновуючи об'єкти критичної інфраструктури.

"Продовжуються роботи з розмінування, але обсяги дуже великі. Окупанти, відходячи, замінували всі адміністративні будівлі та критичну інфраструктуру", - додав депутат.

Раніше "Апостроф" опублікував фоторепортаж кореспондента про те, як виглядають місця, де точилися важкі бої на Херсонщині. Росіяни замінували буквально кожен метр землі.