RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Де в Україні є мобільний зв'язок 27 листопада: звіт Держспецзв'язку

Після масштабного блекауту в результаті атаки російських окупантів, мобільна мережа України відновлює свою роботу. Станом на 9.00 ранку неділі, 27 листопада, доступність базових станцій мобільного зв'язку в країні перевищувала 83%.

Про це повідомляє Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації.

Читайте також: У разі відключення світла: в Україні запустять публічний автономний інтернет

Найкраща ситуація із забезпеченням мобільного зв'язку зараз у Чернівецькій, Черкаській, Хмельницькій, Сумській, Рівненській, Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Житомирській та Закарпатській областях, де доступність базових станцій перевищує 90% від їх загальної кількості.

Складнощі зі зв'язком, за інформацією Держспецзв'язку, можуть відчувати на Одещині, де зараз доступні близько 70% базових станцій мобільних операторів. На Запоріжжі зараз працює близько половини базових станцій мобільних операторів.

В інших регіонах доступність мереж варіюється від 70 до 90%. Поступово відновлюється мобільний зв'язок на звільнених територіях Херсона та Миколаєва.

Зазначається також, що за можливих аварійних та планових відключень електропостачання в українців можуть і надалі бути труднощі з доступом до мережі. У цих ситуаціях мешканці країни можуть скористатися Національним роумінгом. Для цього в налаштуваннях гаджета потрібно вимкнути функцію автоматичного вибору мережі та підключитися до будь-якої доступної мережі.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що українці можуть замовити собі термінал Starlink, щоб отримати доступ до швидкісного інтернету, незважаючи на відключення електроенергії та відсутність мобільної мережі.