RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Швидкісний інтернет вдома: як замовити Starlink в Україну та скільки коштує

Кожен українець може замовити собі термінал Starlink, щоб мати доступ до швидкісного інтернету, попри відключення електроенергії й відсутність мобільної мережі.

Про те, як замовити Starlink, розповіли в НВ.

Замовляючи термінал Starlink з офіційного сайту, ви потрапляєте в живу чергу, тому зможете отримати його лише через кілька місяців, оскільки попит продовжує зростати. Як приклад, журналіст видання Mezha Media чекав два з половиною місяці на свій термінал.

Читайте також: На випадок вимкнення світла: в Україні запустять публічний автономний інтернет

Ціни на офіційному сайті для українців такі: $385 за термінал і $60 за підписку (замість $659 і $120 відповідно).

Однак є альтернативний варіант, який дозволяє швидше отримати Starlink, - замовлення терміналу в іншу країну, а потім вже відправлення в Україну. Зазвичай такий спосіб займає від 7 до 14 днів очікування, але коштуватиме дорожче через оплату доставки, зокрема, таку послугу надають Нова Пошта й Meest.

На сайтах вищезазначених служб доставки є інформація про адреси складів компаній, на які треба замовляти доставку терміналів.

Загальна інструкція, як купити Starlink:

  • зайти на офіційний сайт;
  • обрати місто доставки;
  • натиснути Order Now;
  • на сторінці замовлення Starlink ввести свої дані й адресу доставки, які будуть в особистому кабінеті обраної служби доставки;
  • натиснути Update Shipping address;
  • ввести платіжні дані на сторінці оплати замовлення;
  • натиснути Order Now.

Є дві версії терміналів Starlink - Residential та RV. Якщо замовляти їх в Україну, то ціна на них і щомісячну підписку однакова, а коли замовлення буде в іншу країну - ціна на RV-версія буде вищою, оскільки RV здатна працювати всюди, і підписку на неї можна скасувати.

Водночас Residential-версія прив'язана до локації. Тобто термінал Residential, який ви замовили, припустимо, у Польщу, спочатку потрібно активувати там, а потім вже надсилати в Україну, після прибуття звернутися до служби підтримки й прив'язати його до своєї адреси.

Раніше "Апостроф" повідомляв, чому під час відключення світла зникає зв'язок та що з цим робити.