RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

День Святого Миколая: що можна й не можна дарувати дитині

19 грудня чимало українців відсвяткують День Святого Миколая, коли варто збиратися з родиною вдома, сходити до церкви й порадувати близьких приємними подарунками.

"Апостроф" розповідає, що можна, а що не можна дарувати на це свято.

У народі закріпилася традиція, що подаруночки до Дня Святого Миколая ховають під подушку або кладуть у шкарпетки, розвішені над каміном, якщо є така можливість.

Читайте також: І корисно, і приємно: на які подарунки чекають українці на День Святого Миколая в умовах відключень світла

Якщо дитина впродовж року була примхливою і нечемною, то їй подаруваои різку або шматок вугілля як символ покарання. Водночас сучасні психологи не радять прив'язувати покарання до таких свят, щоб діти продовжували вірити в диво й сили добра.

Найкращий варіант дізнатися, що ж хоче дитина отримати від Святого Миколая, це написати разом із нею лист. Дорослих про бажаний подарунок можна обережно запитати.

Традиційно Святий Миколай повинен дарувати солодощі й найбільш необхідні речі. За традицією 19 грудня дарують медові пряники - так звані миколайчики, - а в Нідерландах прийнято робити подарунок у вигляді льодяників і марципанів, тоді як у Німеччині - пряників і кексів.

Щодо необхідних речей, то це може бути, наприклад, домашній одяг: затишні халати чи капці, теплі шкарпетки або милий костюм для дому.

Натомість категорично заборонено дарувати будь-що пов'язане з агресією та зброєю. Не варто купувати дітям іграшкову зброю чи комп'ютерні ігри, де є елементи насильства.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як створити чарівну новорічну атмосферу для дитини.