Лайм

Сімейний психолог порадила, як обрати новорічний подарунок для дитини

Прислухайтеся до порад фахівця

Напередодні зимових свят батьки ламають голову над тим, що подарувати дитині на День святого Миколая та Новий рік. Важливо, щоб новорічний подарунок справді викликав позитивні емоції у малюка та був корисним у майбутньому. Сімейний психолог Марія Сичинська дала кілька корисних порад, які допоможуть полегшити непростий процес вибору.

"Починається сезон вибору подарунків. Що там в листі Миколаю чи Санті? Чи у вас в сім’ї без чарів? - Так чи інакше, подарунки будуть. І хочеться обрати їх мудро. Знаю: батьки здебільшого хочуть, щоб подарунок служив довго, а не лише у момент відкриття. Хоча момент відкриття - це теж важливо, бо це про емоції. Тож як обрати подарунок, який принесе класні емоції і водночас буде корисним?", - написала вона в Instagram.

Фото: Getty Images

Подарунки на Новий рік 2023: як обрати дитині

1. Психолог радить приділити особливу увагу врученню подарунка. Зробіть це у затишній атмосфері, будьте тут і зараз. Придумайте історію про те, які труднощі виникали у Санти чи Миколая під час вибору та доставки подарунка.

Читайте також: У Києві відкривається резиденція Святого Миколая: адреса та час роботи

2. Продумайте деталі. Шарудіння подарункового паперу, красиві стрічки, записка - це створює особливу атмосферу.

3. Не намагайтесь виміряти подарунок грошима. Часто олівці, пахуча ручка, блокнотик з улюбленим героєм, книга - це саме те, про що мріє дитина. До речі, канцелярія створює чудовий ефект "великого" подарунка.

4. Не бійтеся не виконати "замовлення". І Санта, і Миколай іноді не вгадують. Головне – атмосфера. До того ж, дошкільнята рідко знають, чого вони справді хочуть. Часто марять тим, що "у Андрія таке є" чи закохуються у товари з відеооглядів. Іноді обраний батьками подарунок буде дійсно кращим, ніж замовлений. Хоча не завжди.

5. Якщо дитина хоче, як вам здається, "дурницю" - дешеве, безглузде, нерозвиваюче - подумайте 1000 разів, перш ніж обрати щось інше. Можливо, саме ця дурниця стане класним подарунком. Зрештою, ви купуєте це дитині, а не собі.

6. Не поспішайте з гаджетами – малюкам дошкільного віку вони навряд потрібні. Зі школярами – за потребою.

7. Одяг, взуття та інші речі, які здаються класними батьками – лише за погодженням з дитиною. Зазвичай це не те, що дуже порадує. Хіба лише підлітків.

Фото: instagram.com/maria_sychynska

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати