Кожна українка вміє готувати ароматний український борщ, а також засолити сало зі спеціями так, що воно просто танутиме в роті!
"Апостроф" ділиться секретами особливого сала.
Читайте також: Що зробити зі старим салом: 4 рецепти, які освіжать продукт
Для того щоб приготувати ідеальну закуску, не потрібно шукати велику кількість інгредієнтів! Потрібно мати сало, воду, лавровий лист, перець, часник та сіль.
Спочатку налити в каструлю воду, поставити її на вогонь, посолити і розмішати. Потім треба додати до підсоленої води лавровий лист, перець горошком. Коли розсіл закипить, потрібно проварити приблизно чотири хвилини, а потім - охолодити.
Вимите сало слід нарізати невеликими шматочками до десяти сантиметрів.
На дно стерилізованої банки потрібно укласти частину часнику, зверху – шар сала шкірою донизу.
Новий шар потрібно посипати часником, а нагору викласти шматочки сала. Шари потрібно заповнювати до того, як заповниться банку.
Потім банку потрібно накрити кришкою і збовтати, щоб розсіл рівномірно розподілився і накрив усе сало. Закриту банку потрібно залишити на два дні у приміщенні з кімнатною температурою. Далі його можна забрати в холодильник та насолоджуватися смаком.
Це смачна та дуже зручна їжа, яку можна тримати в холодильнику протягом тривалого часу. Тільки важливо пам'ятати, що сало є дуже калорійним продуктом, тому не варто налягати на нього.
Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, як правильно засолити сало, щоб воно було м'яким і довго зберігалося.