RU  UA

Окупантам "вагнерівці" не допоможуть: ЗСУ зможуть відкинути ворога від Бахмута

Окупанти зазнають великих втрат під Бахмутом, обстановка в самому місті в принципі стабільна. Бахмут перебуває під ЗСУ, ніхто місто не здає, у "вагнерівців" немає жодних можливостей проникнути до нього.

Про це розповів підполковник ГУР, ізраїльський командир спецпідрозділу Денис Десятник у ефірі Апостроф TV.

"У російських окупантів дуже великі втрати, і те, що зараз така, можна сказати, пауза, що вони не контратакують, я не думаю, що вони зможуть переформуватися і продовжити контрнаступ, тому що у них вбита вся мотивація і дуже великі втрати", - зазначив він.

Тому, на думку Десятника, найближчим часом наші війська матимуть змогу відкинути росіян ще далі. У наших військ бувають невеликі контрнаступи, і вони досить успішні, сили окупантів відтісняють все далі і далі.

Крім того, на Бахмутському напрямку у окупантів дуже погано з логістикою – снаряди ще є, але нові не підвозять. Тому наші військові витісняють їх усе далі і далі і, за словами Десятника, найближчим часом ми їх відштовхнемо дуже далеко.

Читайте також: Бої за Бахмут: український військовий оцінив загрозу оточення міста

"Вони налякані, вони здаються в полон. Як тільки наші починають атакувати, вони краще здадуться в полон, аніж загинуть", - описав ситуацію він.

Денис Десятник закликав мирних людей виїхати із Бахмута. Найближчим часом вони зможуть повернутись у спокійне мирне місто, але на даний момент краще виїхати. Це безпечніше для людей, бо ведуться артилерійські обстріли міста з боку окупантів, і багато снарядів влучає у житлові будинки.

"Тому краще виїхати. Це буде простіше і для наших збройних сил і безпечніше для самих мирних громадян. Потрібно щоб по можливості виїхало все мирне населення", - резюмував він.

Як повідомляв "Апостроф", аналітики Інституту вивчення війни (ISW) пояснили, чому наступ ворога під Бахмутом захлинувся.