RU  UA  EN

Пʼятниця, 31 травня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

31 травня

Всі новини

Кращий варіант для контрнаступу: яку техніку дає Захід для ЗСУ

Легкоброньована мобільна техніка, яку дають Україні західні країни-партнери, разом із САУ Paladin, свідчить про підготовку до контрнаступу української армії.

Про це "Апострофу" розповів військовий експерт Валентин Бадрак.

Читайте також: Фальшива миротворчість: що задумав Путін і до чого тут Ердоган

За його словами, Франція, Сполучені Штати та Німеччина планують передати Україні найкращі в питанні штурмів бойові машини АМХ-10, Bradley та Marder. Всі вони здатні протистояти танкам противника.

"АМХ, Бредлі, Мардери - це про перегрупування сил та підготовку до контрнаступу. Для розвідки, штурмів, боїв у містах - це кращий варіант. Але є ще однин нюанс. Це не важка техніка. І якщо зима в Україні буде "європейська", то ці машини, які розроблені ще в 70-х роках, допоможуть здійснити "кинджальні" удари, контрнаступи, які важко відбити. Власне, для цього ця техніка й створювалась", - зауважив експерт.

Раніше керівник Головного управління розвідки (ГУР) Кирило Буданов анонсував весняний контрнаступ. Хоч оперативних планів не розкривають, однак необхідність додаткової техніки вищевказаного зразка є очевидною.

Також США можуть оголосити на початку наступного тижня про передачу бойових броньованих машин Stryker в Україну в рамках майбутнього пакету допомоги, інформувало раніше видання Politico.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Вбивці танків: що відомо про нову техніку для ЗСУ