RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

За российского "авторитета" Тамаза Сомхишвили возьмутся СБУ и СНБО - журналист

Російського підприємця Тамаза Сомхішвілі, який намагається відсудити у Києва 4 млрд грн та нещодавно був викритий на тому, що його завод у Грузії займається ремонтом російських бойових літаків, можуть внести до санкційного списку Ради національної безпеки та оборони України.

Відповідне звернення до СБУ та інших державних органів направив блогер, журналіст та телеведучий Сергій Іванов, розповів він у Facebook.

У 2007 році українська компанія російсько-грузинського підприємця Тамаза Сомхішвілі "Київ-Термінал" виграла конкурс на реконструкцію Харківської площі в Києві. Будівельні роботи так і не розпочиналися. Але у 2018 році Тамаз Сомхішвілі вже як "британський інвестор" подав позов до КМДА з вимогою компенсувати йому втрати та втрачену вигоду на загальну суму в 40 млрд грн. Блогер розповів про те, як грузинський підприємець став "британським інвестором".

"Грузинський кримінальний авторитет, який пів свого життя був у сибірський нафтовій "темі", раптом стає "британським інвестором" через фіктивний шлюб, який розривається після набуття громадянства. Після цього він одружується з українкою, яка, за дивним збігом обставин, є членом Союзу письменників росії, пише вірші про "донецький конфлікт" і марить відновленням СРСР. Потім цей авторитет їде до Києва, декларуючи намір інвестувати в реконструкцію Харківської площі, насправді хоче просто віджати площу, а землю продати під комерційну забудову", - вважає журналіст.

Сергій Іванов пояснює, як Тамаз Сомхішвілі пов'язаний із росією та залишається громадянином країни-окупанта.

"Він (Тамаз Сомхішвілі) домовляється з януковичами, що після розірвання інвестиційної угоди йому виплатять відступні через суд або віддадуть землею. Але відбувається Революція гідності, і януковичі тікають до москви. Авторитет все одно намагається через суд вибити з Києва $100 млн. Попри тупість адвокатів, авторитету вдається ангажувати суддю Господарського суду Києва, який ухвалює рішення про виплату йому $25 млн. І хоча апеляція рішення скасовує, суддя Верховного суду, великий друг забудовника Микитася, повертає справу до апеляції. Далі цим процесом починають цікавитись безпекові органи. ГУР МО повідомляє, що грузинський авторитет - громадянин росії, і я про це пишу", - продовжує блогер.

Телеведучий публікує докази, які пов’язують Сомхішвілі та його сина із підрядником Міноборони рф.

"До мене в коменти приходить адвокат кримінального авторитета (львів’янин, між іншим) і починає захищати авторитета, звинувачуючи мене в більшовизмі. Я публікую статтю у "Дзеркалі тижня", в якій надаю не лише докази того, що авторитет є громадянином росії, має там реєстрацію та житло, але й те, що він контролює Тбіліський авіазавод, який є співзасновником російської компанії НПК "Штурмовики Сухого", яка, своєю чергою, є підрядником Міноборони РФ і ремонтує російські бойові літаки, що вбивають українців", - зазначає Сергій Іванов.

Також журналіст звертається до СБУ та НБУ із вимогою внести фігуранта до санкційного списку: "Я оприлюднюю фото російського паспорта сина кримінального авторитета, який є членом правління заводу, що ремонтує російські "сушки" і одночасно офіційно звертаюся до СБУ, ОП, ВР, КМУ та НБУ з вимогою вирішити питання щодо ініціювання запровадження стосовно Тамаза "Тобольского" Сомхішвілі (це ім‘я авторитета) санкцій РНБО", - підсумовав Сергій Іванов.