RU  UA

Буде повний розвал та паніка: генерал розповів, що потрібно Україні для перемоги

Щоб провести масштабні наступальні дії на трьох напрямках росії потрібно сформувати 500-тисячу армію та підготувати достатньо техніки та боєприпасів, а для цього необхідно до півроку часу. Саме тому Україна за два-три місці має підготувати резерви, щоб вдарити першими та звільнити території від окупанта.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж.

"Для масштабного наступу росіян на Донецькому, Луганському та Запорізькому напрямках – це біля тисячі кілометрів – необхідно 300-500 тисяч армії, якщо ми говоримо про всі ці напрямки одразу. Якщо це секторально – Донецький та Луганський напрямки, то по 50-70 тисяч військових необхідно по кожному напрямку, щоб мати якусь перевагу та вести активні наступальні дії", – каже генерал.

Наразі ж збройні сили рф ослаблені у війні з Україною, а для наступу необхідна потужна жива сила, техніка та велика кількість боєприпасів, а за даними розвідок, росія вже вичерпує та обмежує використання боєприпасів навіть у найгарячіших точках.

"Зараз все залежить від того, хто швидше озброїться новітньою потужною технікою та боєприпасами, що нам обіцяють наші західні партнери. Важливо, щоб нам надали боєприпаси дальністю стрільби у 160 км, тому що ті російські 300 тисяч військ мають бути знищені вже за 160 км до лінії фронту. Тоді буде повний розвал та паніка. За два-три місяці нам потрібно підготувати резерв і потужно вдарити, поки росія не підтягне великі резерви. Саме так у нас буде перспектива не лише для контрударів, а й наступальних операцій для звільнення наших територій", – пояснив Маломуж.

Як писав "Апостроф", США та Захід повинні якнайшвидше надати Україні літаки та оперативно-тактичний ракетний комплекс ATACMS - вона повинна розбити армію РФ до її ймовірного повторного повномасштабного наступу у березні.