RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

На фронті чудес не буває: політолог розповів, чому ПВК "Вагнер" може призвести до краху Росії

Події, що відбуваються на театрі військових дій в останні місяці та скандали навколо ПВК "Вагнер" та її власника Євгена Пригожина, свідчать про настання нової політичної реальності, яку за аналогією з подіями XVI століття можна було б назвати "опричниною". Проте надії Кремля на перелом ходу військових дій за допомогою "ЧВК" поки що залишаються марними.

Про це написав політолог Андрій Окара у своїй колонці на "Обозревателе".

"Надії Кремля на перелом ходу військових дій за допомогою "ЧВК" поки що залишаються марними: кілька місяців жорстокої м'ясорубки за Бахмут і Соледар, один з яких навіть не є райцентром, показали, що на фронті чудес не буває. Навіть якщо у тебе є перевага у вогневої могутності, це ще не гарантує воєнного результату", - пише він.

У той же час, повернути в'язнів-штурмовиків на зону дуже складно.

"Зараз у сучасних "опричників" — своя "Лівонська війна". І на тих, хто вижив, чекає нагорода: участь у боротьбі за олігархічні активи, муки "боярської" плоті. Ну чи хоча б вступ без іспитів до МГУ та МГІМО, а потім — у депутати або навіть у міністри. А, власне, чому б і не в міністри?", - зазначає політолог.

Читайте також: Розбірки між "вагнерівцями" та Міноборони РФ: що вони означають і чим відрізняється тактика ПВК

Він констатував, що грандіозний кремлівський експеримент з управління Великим Хаосом – з перспективою побудови "Царства Божого" в межах пострадянського простору – входить до активної фази.

"І є підозра, що з території України він дуже скоро і майже блискавично перекинеться — але не до Польщі, Молдови, Литви, Естонії, Німеччини, США, як хотілося б експериментаторам, а на територію самої Росії. Втім, навряд чи хтось в Україні не зрадіє цій обставині…", - наголосив політолог.

Як писав "Апостроф", раніше представник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Андрій Юсов розповів, ким насправді є Пригожин для ПВК "Вагнер".