RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Що чекає на мобілізованих на фронті: відповідь досвідченого бійця ЗСУ, відео

Мобілізований у квітні українець, який до повномасштабного російського вторгнення в Україну не мав жодного військового досвіду, розповів, як проходить мобілізація, починаючи з відвідування військкомату і до самої лінії фронту.

Про це він повідомив у своєму відеозверненні, яке опублікувала Державна митна служба у Telegram.

Читайте також: Медкомісії у військкоматах: чому мобілізують сліпих і кульгавих чоловіків

Чоловік вже десятий місяць бореться на фронті за українську землю. За цей час він побував на різних самих "гарячих" точках в Україні. Військовий зазначив, що деякі українці вважають, що якщо їх мобілізують, то одразу кинуть на передову навіть без підготовки.

За його словами, війна схожа більш на рутину, ніж на "екшн", під час неї необхідно сумлінно виконувати свої обов’язки, як на звичайній роботі.

"Спочатку будуть навчання. Місяць, може трохи більше, вас будуть навчати спеціальності, яку ви будете використовувати надалі на фронті. Далі буде очікування – з різних приводів, у різних ситуаціях, треба буде на когось, чи щось чекати (у які війська потім направлять - "Апостроф"). Буде багато переміщень – це залежить від багатьох обставин. Може змінюватися лінія фронту, а підрозділ можуть перекинути на іншу ділянку. На новому місці треба облаштувати побут. Якийсь час ви будете так жити", - розповів український військовий.

Як він зазначив, після цього думки про мобілізацію зміняться. Наприклад, ті, хто не бажав потрапити на вогневу позицію, з часом захоче цього. Але до виїзду на вогневу позицію новоприбулі обов'язково проходять злагодження з розрахунками, де присутні більш досвідчені воїни, які пояснять всі нюанси. Потім на виїздах на вогневу позицію відправлять спостерігачем, а далі вже повноцінним бійцем.

На передовій все залежить від декількох умов: погода, зміна тактики окупантів, зміна лінії фронту. Хоч спочатку новоприбулих може бентежити, що не можна одразу вбити противника, але потім пройдуть адаптацію і побачать різницю між війною на фронті та в тилу.

Водночас військовий уточнив, що може бути важко психологічно, тому що невідомо, коли це все закінчиться, але розуміння, що всі працюють на перемогу у війні і кожен робить для цього свою справу - робить службу легшою.

Нагадаємо, що Верховна Рада готується до продовження воєнного стану та загальної мобілізації в Україні.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.