RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Вкрали понад 90 млн гривень: СБУ прийшла з обшуками до Адміністрації морських портів

Служба безпеки України, яка повідомила про підозру ексголові Херсонської ОВА Геннадію Лагуті у підробленні документів та шахрайство, викрила масштабну корупцію посадовців Южненської філії Державного підприємства "Адміністрація морських портів України" на понад 90 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у Telegram.

Читайте також: Привласнювали донати на ЗСУ: під Києвом затримано групу шахраїв, фото

Як з'ясували співробітники Служби безпеки, до організації незаконної діяльності причетні керівник Южненської філії держустанови у 2017-2018 роках, а також двоє його підлеглих. Зокрема, у травні 2017-го вони уклали договір з комерційною структурою для того, щоб виконувати днопоглиблювальні роботи в акваторії морського порту "Південний", але ціна за послуги була штучно завищена.

У СБУ встановили, що державні гроші перевели на рахунки підрядника, але обсяг роботи насправді не відповідав документам. Так вони вивели у тінь з держпідприємства понад 90 мільйонів гривень.

Їм повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки).

Наразі їм обирають міру запобіжного заходу, а також триває розслідування для встановлення обставин злочину і можливої додаткової кваліфікації злочинних дій трьох посадовців Южненської філії держпідприємства.

Фото: t.me/SBUkr

Фото: t.me/SBUkr

Фото: t.me/SBUkr

Раніше ми писали, що в.о. начальника Київської податкової інспекції Оксана Датій, в якої під час обшуків 2 лютого виявили "перелік бажань", написала заяву на звільнення за власним бажанням.