RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

ЗСУ за добу знищили два пункти управління окупантів: зведення Генштабу

Російське окупаційно-терористичне військо продовжує активно вести наступ на сході України, паралельно завдаючи ударів по всій території країни, тоді як ЗСУ докладають усіх зусиль для відбиття атак ворога.

Про це повідомили у зведенні Генштабу ЗСУ станом на ранок 10 лютого.

Ворог зосередив основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках в районах Кремінної, Бахмута, Авдіївки, Опитного, Мар’їнки і Вугледара, активно застосовуючи оперативно-тактичну та армійську авіацію для завдання ударів по позиціях Сил оборони.

Читайте також: Ворог зазнав великих втрат під Вугледаром, але продовжує наступ: карти боїв

Лише за добу підрозділи українського війська відбили атаки російських окупантів в районах населених пунктів Гряниківка і Масютівка Харківської області; Стельмахівка і Діброва - Луганської та Федорівка, Красна Гора, Бахмут, Іванівське, Авдіївка, Красногорівка, Парасковіївка і Пречистівка на Донеччині.

Протягом доби ворог завдав 52 авіаційних та 6 ракетних ударів. Також загарбники здійснили 63 обстріли з РСЗВ. Зафіксовано удари по цивільній інфраструктурі. Залишається високою загроза подальших російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках без змін, не виявлено ознак формування наступальних угруповань ворога. Обстрілів зазнали райони 27 населених пунктів, серед яких Сеньківка і Гай Чернігівської області; Нововасилівка, Студенок, Волфине, Басівка, Миколаївка, Олександрівка, Велика Писарівка на Сумщині та Уди, Ветеринарне, Козача Лопань, Малі Проходи, Стариця і Дворічна Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках під обстріли потрапили райони населених пунктів Синьківка, Куп’янськ, Піщане, Берестове, Харківської області; Новоселівське, Стельмахівка, Червонопопівка, Діброва і Серебрянське лісництво Луганської області та Торське на Донеччині.

На Бахмутському напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Миколаївка, Спірне, Васюківка, Веселе, Берестове, Білогорівка, Красна Гора, Часів Яр, Богданівка, Іванівське, Бахмут, Олександро-Шультине, Торецьк, Північне та Майорськ Донецької області.

На Авдіївському та Новопавлівському напрямках під танкові, мінометні та артилерійські обстріли потрапили Кам’янка, Авдіївка, Первомайське, Водяне, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Богоявленка, Новомихайлівка, Нескучне, Золота Нива, Пречистівка і Вугледар Донецької області.

На Запорізькому напрямку вогневого ураження ворога зазнали райони населених пунктів Времівка і Новопіль на Донеччині та Темирівка, Ольгівське, Староукраїнське, Гуляйполе, Червоне, Степове, Щербаки, Новоандріївка, Оріхів, Новоданилівка, Мала Токмачка і Чарівне Запорізької області.

На Херсонському напрямку від обстрілів постраждали райони 22 населених пунктів, серед них Качкарівка, Токарівка, Веселе, Антонівка, Садове, Комишани, Берегове та Херсон.

"Російські загарбники продовжують здійснювати фільтраційні заходи на тимчасово зайнятій території Херсонської області. Так, в місті Гола Пристань співробітники фсб російської федерації проводять перевірки документів та особистих речей місцевих жителів, особливу увагу приділяють телефонам. З метою поповнення втрат, до населеного пункту Мирне Запорізької області, російські окупанти привезли найманців з так званого ПВК "вагнер", з числа завербованих ув’язнених", - додали в Генштабі.

Тим часом українська авіація завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та 4 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Разом з цим сили ППО за добу збили 3 БпЛА противника, тоді як ракетні війська й артилерія уразили 2 пункти управління ворога, 5 районів зосередження живої сили, склад боєприпасів та позицію ППО ворога.

Раніше "Апостроф" повідомляв, на якому з напрямків ворог посилив темпи наступу.