RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Свято всіх закоханих: історія та традиції Дня святого Валентина 14 лютого

Щорічно у лютому віруючі вшановують священномученика Валентина, якого називають покровителем любові та шлюбу. У нерелігійному світі це свято отримало назву День святого Валентина, який відзначається вже понад десять століть.

"Апостроф" розповідає історію свята та нагадує, які існують традиції.

Читайте також: Топ-7 фільмів на День закоханих, які варто подивитися для романтичного настрою

День святого Валентина – історія свята

Існують дві легенди про створення свята. Перша - Валентин був польовим лікарем та священиком за часів імператора Клавдія II. Святий таємно від влади освячував шлюби римських солдатів, оскільки їм забороняли одружуватися, бо це нібито заважало службі. На тлі незаконної діяльності Валентина стратили 14 лютого 269 року, а майже через 250 років папа Римський проголосив служителя святим і встановив звичай - вважати цей день святом великомученика Валентина.

Друга легенда – Валентин був римським аристократом і потай від влади проповідував християнство. У свою віру він долучив слуг, яких пізніше стратили. І щоб полегшити страждання приречених - Валентин написав їм листи у формі червоних сердець. За підсумком - проповідника стратили разом із слугами імперії.

День святого Валентина - традиції

Найголовніша традиція - дарувати цього дня "валентинки" у формі сердець, які мають бути червоного чи білого кольору. Найпопулярніший подарунок на День закоханих – букет троянд.

Також існує давня традиція дарувати на свято солодощі чи речі, зроблені власноруч. Пращури вірили, що якщо зіграти весілля на День святого Валентина – шлюб буде міцним та довгим. Ще одна важлива традиція – посадити зі своєю другою половинкою дерево та разом за ним доглядати.

Раніше ми розповідали, що не можна дарувати хлопцеві та дівчині на День закоханих.