Командувач Об'єднаних Сил Наєв звернувся до захисників України в річницю вторгнення РФ

У річницю повномасштабного російського вторгнення Командувач Об'єднаних Сил Сергій Наєв записав відеозвернення до українців та опублікував кадри війни впродовж 365 днів боротьби.

Про це він написав на своїй Facebook-сторінці.

За його словами, рік тому українці змушені були зібрати усю волю в кулак та стиснувши зуби мобілізувати усі сили задля чинення опору російським окупантам, адже в Україні їх ніхто із хлібом-сіллю не чекав.

Читайте також: 24 лютого мільйони з нас зробили вибір: Зеленський звернувся до українців у річницю війни

"Одурманені маніакальною ідеєю міфічного "руського міра", навали ординців з озвірілою рішучістю рушили зі сходу, півночі та півдня. Авіаційних й ракетних ударів зазнали всі міста України. Ціною неймовірних геройських зусиль українських захисників колони були зупинені, а згодом, на певних напрямках відсунуті назад", - наголосив Наєв.

Так, українці згуртувалися і кожен, хто мав змогу чинити опір окупантові, працював на своєму фронті, вчергове доводячи волю до перемоги українських воїнів. Героїчна оборона наших міст довела стійкість українських воїнів та їх волю до перемоги.

Командувач Об'єднаних Сил також згадав про наджорстокі звірства, вчинені росіянами на окупованих територіях, які не можна забути і неможливо пробачити.

"Світлини з Гостомеля, Бучі, Ірпеня, Бородянки шокували своєю жорстокістю. Цинічні руйнування харківської Салтівки, Маріуполя, Гуляйполя та багатьох інших міст, які не мали нічого спільного з військовими об’єктами, показали, що російська армія не має гідності та честі", - сказав він.

Попри все, Наєв подякував кожному хто в перші неймовірно складні для України дні та тижні з гордо піднятою головою висловлював загарбникам своє презирство і переходив до рішучих дій та висловив надію щодо перемоги Україні у війні уже в цьому році.

Раніше ми писали, що у річницю війни США оголосять про новий пакет військової допомоги Україні.