RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Загроза ракетних ударів 25 лютого: скільки зараз у морі ворожих кораблів

У Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають 9 ворожих кораблів, один з яких оснащений крилатими ракетами "Калібр".

Уточнену інформацію станом на 25 лютого оприлюднила пресслужба ВМС ЗСУ.

У Чорному морі наразі, за даними командування, перебувають 9 ворожих кораблів, один з яких оснащений ракетним озброєнням типу "Калібр". Загальний залп становить 8 крилатих ракет.

Читайте також: "Калібрів" залишилося мало: в ОК "Південь" повідомили про ситуацію в Чорному морі

Ще один ворожий корабель дислокується на чергуванні в Азовському морі. Однак, за даними ВМС ЗСУ, на його озброєнні немає крилатих ракет типу "Калібр".

Окреме корабельне угруповання дисклокується у Середземному морі та складається з 10 російських кораблів. П’ять з них мають на озброєнні крилаті ракети "Калібр", а загальний залп становить 72 ракети.

"За добу в інтересах РФ прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 39 суден, з них 15 суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор; до Чорного моря – 14 суден, з них 8 суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор. Росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря", - йдеться у повідомленні пресслужби ВМСУ.

Раніше ми розповідали, що у Росії зупиняють виробництво ракет "Калібр".