RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Вибух у Мачулищах влаштував кримчанин? Силовики Лукашенка розсилають фото підозрюваного

У Білорусі силовики визначилися із підозрюваним у диверсії на військовому аеродромі у Мачулищах 26 лютого, де було підірвано російський військовий літак далекого радіолокаційного виявлення А-50. Розшукують уродженця Криму Миколу Швеця.

Про це повідомляє видання "Дзеркало", яке отримало відповідну інформацію від читача.

Читайте також: Вибух на аеродромі у Білорусі: військовий розповів, наскільки це важливо для України

Так, у робочих чатах співробітників автопарків у Гомелі розкинули орієнтування з фото. Також надіслали медикам, державним маршрутникам. Всім сказали проявляти пильність, розповів читач, посилаючись на своїх знайомих.

Як свідчить орієнтування, 29-річного Миколу Швеця розшукує Мінське РУВС за підозрою у вчиненні "особливо тяжкого злочину у міському селищі Мачулищі 26 лютого".

Журналісти зателефонували у ВВС Гомельського райвиконкому. Там підтвердили, що таку особу розшукують. Видання наводить телефонну розмову:

"Я бачила орієнтування, написано, розшукується Швець Микола Володимирович за скоєння особливо небезпечного злочину. Це так?

- А ви когось схожого, можливо, бачили?

- Ну, ніби ні, у нього така стандартна зовнішність. Просто якось боязко стало, що такий небезпечний злочинець може вулицями ходити, що ось так активно його розшукують.

- Не хвилюйтесь, на вулицю виходити можна, звичайним життям жити можна. Але якщо раптом ви побачите когось схожого, подзвоніть, будь ласка, попросив черговий".

Водночас видання звернулося до голови BYPOL Олександра Азарова із запитанням, чи дійсно цей чоловік пов'язаний з диверсією в Мачулищах. Він відповів негативно.

"Нам це обличчя незнайоме. Хто він такий, я не знаю. Вони мають завдання - встановлювати підозрюваних. Але Бог знає, як його встановили, - вони ж не розповідають. Випадково проходив вулицею, і ось вони його підозрюють", - прокоментував він.

Нагадаємо, 26 лютого на військовому аеродромі Мачулищі, що за 12 км від Мінська, сталися два вибухи, в результаті яких російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50 отримав пошкодження. Як заявив глава BYPOL Олександр Азаров, вибухи – результат диверсії білоруських партизанів.