RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Розслідувачі спробували знайти мецената, який оголосив війну наркоділкам в Україні - деталі

Сотні бордів "Піймай баригу – отримай гроші"можна побачити у Києві та інших містах країни, з них обіцяють платити до 120 тисяч гривень за ділків, які розповсюджують наркотики та мільйони за нарколабораторії.

Програма "Гроші" взялася розслідувати джерела акції "Піймай баригу", йдеться в матеріалі "Апострофа".

Першим у мережі повідомив про акцію блогер Стас Домбровський, це на його ютуб-канал веде QR посилання з бігбордів.Він повідомив, що був наркозалежним, пережив клінічну смерть і позбавлення волі через це, тому підтримав акцію.

Дмитро Костяков, який професійно займається реабілітацією наркозалежних, прокоментував акцію і пояснив причини, чому її підтримує: "Ви навіть не уявляєте собі, наскільки багато магазинів, дуже багато, їх тисячі і вони з'являються щодня. Є спеціальні боти, вони одразу показують, де ви знаходитесь і які магазини тут працюють…".

Дослідження, проведене Українською соціологічною платформою, свідчить про підтримку акції населенням. Результати такі: 17,5% взяли б участь у затриманні нелегальних торговців, 12,3% взяли б участь у фінансуванні, 40,8% поширювали б інформацію, 61,8% підтримали б морально.

Стас Домбровський заявив, що не буде розкривати ім'я мецената акції. Проте раніше повідомляв, що винагороду платитиме бізнесмен Єгор Левченко, який проживає в Мексиці. За даними з відкритих джерел, існує Єгор Левченко, який нібито звинувачується у наркоторгівлі - керував наркоугрупуванням в Україні. Проте є і Єгор Левченко – бізнесмен, меценат, який допомагає простим українцям та військовим, за що отримував нагороди від них, і від військових, від розвідки та відомих медиків.

Акція наразі не демонструє ніяких ознак політичного забарвлення, як івідношення до перерозподілу бізнесу.

Столичний адвокат Андрій Кузьменко, який захищає в судах топ-чиновників, а теперзалучений до акції "Піймай баригу" коментує ситуацію так: "Це громадянин України і незабаром широке інтерв'ю з цією особою, яка розповість усі подробиці щодо акції, і як ця ідея прийшла взагалі".

Він запевняє, що допомога автора акції Україні вимірюється вже сотнями мільйонів гривень.

"У зв'язку з деякими питаннями він перебуває за межами держави, проте це є питання часу. Є деякі питання як у будь-якого бізнесмена, проте на сьогоднішній день ці питання вирішуються в законодавчому руслі, тому я думаю, що суди в Україні поставлять крапку щодо цього", — каже адвокат.

Адвокат звертає увагу, що всі дії відбуваються згідно із законодавством України та у плідній співпраці з правоохоронними органами України.